Un grup de 21 de turişti români, aşteptat să se întoarcă din Mexic

Un grup format din 21 de turişti români pleacă, joi, din Mexic, autorităţile române fiind informate să ia măsuri în cazul în care, ajunşi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, aceştia prezintă simptome de gripă.

22 afișări
Imaginea articolului Un grup de 21 de turişti români, aşteptat să se întoarcă din Mexic

Un grup de 21 de turişti români, aşteptat să se întoarcă din Mexic

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Română, autorităţile române au fost informate că 21 de români pleacă, joi, din Mexic, ei urmând să ajungă în România cu un avion care va ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, din direcţia Frankfurt. Sursele citate au menţionat că turiştii români vor ajunge întâi, la Frankfurt, unde vor fi supuşi unor verificări.

Românii care revin din Mexic vor fi informaţi despre noul tip de gripă, iar dacă prezintă simptomele bolii vor fi sfătuiţi să meargă la un spital de boli infecţioase, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, unul dintre membrii Comitetului de coordonare al Ministerului Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel.

"Un reprezentat al Direcţiei de Sănătate Publică va fi la aeroport şi va discuta cu grupul de români care a călătorit în Mexic. Vor fi distribuite pliante privind noul tip de gripă umană. Dacă există călători care prezintă simptomele bolii vor fi sfătuiţi să meargă la un spital de boli infecţioase", a explicat medicul Strei nu Cercel, precizând că "nimeni nu va fi luat cu arcanul".

Singura modalitate prin care putem preveni o pandemie de gripă în România, ar fi depistarea primelor posibile cazuri.

Este vorba de despistarea cazului 0, adică prima persoană bolnavă, care a fost în zona afectată în ultimele şapte zile şi care are febră de 39 - 40 de grade, tuse seacă, secreţii nazale apoase, dureri musculare şi articulare.

Ministerul Sănătăţii a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul virsu gripal, stabilind distribuirea de medicamente antivirale către nouă spitale din Bucureşti şi din ţară, inventarierea spaţiilor pentru asistenţă şi aprovizionarea cu echipamente de protecţie pentru populaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici