Un jurnal a fost găsit asupra medicului Mihai Lucan. Ce i-ar fi cerut doctorul avocatei sale

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui

11453 afișări
Imaginea articolului Un jurnal a fost găsit asupra medicului Mihai Lucan. Ce i-ar fi cerut doctorul avocatei sale

Un jurnal a fost găsit asupra medicului Mihai Lucan. Ce i-ar fi cerut doctorul avocatei sale

Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro, au declarat , pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în jurnalul medicului ar fi nume cunoscute şi idei pe care acesta dorea să le pună în aplicare. Printre numele depistate în document, ar fi cel al şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, fiind nemulţumit că nu reuşea să afle informaţii despre acesta. O altă persoană al căruit nume l-ar fi avut notat în carnet este procurorul DIICOT care instrumentează cauza în care este cercetat, Lucan având informaţii că este vizat de o anchetă, motiv pentru care ar fi s-ar fi documentat în ceea ce îl priveşte pe magistrat, aflând toate detaliile din viaţa lui.

Totodată, potrivit surselor judiciare menţionate, medicul ar fi notat în jurnal că avocata sa trebuie să facă un cerc protector în jurul lui, să aibă un cerc relaţional cu oameni din sistemul judiciar şi de apărare (procurori, judecători, poliţie şi SRI)

"Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig" şi "Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mână", ar fi fost citatele preferate ale doctorului, potrivit notiţelor din jurnal, au precizat sursele citate.

Mihai Lucan a fost reţinut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Potrivit DIICOT, persoanelor influente pe care le-ar fi contactat le-ar fi solicitat "ajutorul în scopul preîntâmpinării/ limitării eventualelor consecinţe de natură să îl vizeze în urma rezultatelor controlului respectiv sau, după caz, realizarea unei conexiuni cu Ministrul Sănătăţii, o parte dintre cei cu care a intrat în conexiune în aceiaşi zi fiind identificaţi în persoana martorului OŢEL IOAN, fostul şef al Serviciului de Crimă Organizată Cluj, numitul MAGHIAR FLORIN, la data faptelor în funcţia de Procuror General al Parchetului Curţii de Apel Cluj, solicitându-le ambilor să se întâlnească, pe ,,MARTINEL”, persoană de sex femeiesc neidentificată încă, căreia i-a comunicat că activitatea sa interesează DIICOT, pe şoferul ,,LEO”, identificat în persoana martorului TODOR ALIN IONEL LEON căruia i-a cerut să ia un sac pe care să-l transporte a doua zi la ICUTR".

"În scopul securizării activităţii sale, inculpatul Lucan Mihai a făcut demersuri în vederea activării altui post telefonic. l-a contactat pe numitul ŢĂRUS VALENTIN-NORBERT (presedinte al SC ,,Farmaceutica REMEDIA” S.A.) pe care l-a întrebat dacă îl cunoştea pe ministrul sănătăţii la data respectivă, în persoana numitului VOICULESCU VLAD VASILE, solicitându-i totodată o întâlnire, potrivit referatului de arestare. În ziua de 26.09.2016 ora 21:42:43 a purtat o discuţie telefonică cu numitul DÂNCU VASILE (la data faptelor vicepremier în Guvernul României),solicitându-i ajutorul pentru a-l informa pe primul ministru al Guvernului României despre situaţia existentă", se mai arată în referat.

Mai mult, spun procurorii, medicul ar fi încercat să saboteze un coleg.

"Cu ocazia efectuării unui transplant renal (..) pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe martorul SUCIU MIHAI DOMNUŢIU cu care se afla într-o stare de vădită contradictorialitate, pretextând că doreşte să participe în mod direct la operaţiunea ce presupunea pregătirea grefei renale în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, inculpatul LUCAN MIHAI a manipulat de o aşa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziţia membrilor echipei de chirurgi condusă de către martorul SUCIU MIHAI DOMNUŢIU, părăsind la scurt timp sediul ICUTR", scriu procurorii în referat.

DIICOT a informat că dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei.

Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale şi umane ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii aparţinând SC LUKMED SRL. Mai mult, pacienţii operaţi în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse faţă de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut, spun anchetatorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici