Un mal de pământ s-a prăbuşit peste mai multe persoane în zona Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Doi muncitori au murit FOTO

  • Un mal de pământ s-a prăbuşit, luni, peste muncitori, în zona Bibliotecii Naţionale din Capitală.
  • Patru muncitori au fost scoşi în viaţă, iar alţi doi, prinşi complet sub pământ, au murit.
  • Intervenţia a fost declarată încheiată. Raed Arafat: „Va fi sesizată Inspecţia Muncii”.
7973 afișări
Imaginea articolului Un mal de pământ s-a prăbuşit peste mai multe persoane în zona Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Doi muncitori au murit FOTO

UPDATE 21:30 Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, ultima persoană a fost scoasă decedată. Este al doilea mort după accidentul de muncă din Capitală. Cei doi muncitori decedaţi au vârste de 50 - 55 de ani.

Alţi patru muncitori sunt răniţi. Doi dintre ei, unul de 33 de ani şi unul de 34 de ani, au fost duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar alţi doi, din care unul de 50 de ani şi altul de 53 de ani, la Spitalul Universitar Bucureşti.

Raed Arafat, şeful DSU, a declarat, luni seara, la un post TV, că ceea ce s-a întâmplat este încadrat la accident de muncă şi va fi sesizată Inspecţia Muncii.

UPDATE 20:30 Potrivit ISU, a fost găsită şi ultima persoană acoperita de malul de pâmânt. Se lucrează pentru extragerea acesteia.

Salvatorii nu au transmis dacă aceasta se mai află în viaţă, însă şansele sunt aproape nule.

UPDATE 19:00 Pompierii bucureşteni continuă, luni seara, căutările celui de-al cincilea muncitor surprins sub malul de pământ în timp ce lucra în apropierea Bibliotecii Naţionale.

UPDATE 17:45 Muncitorul care era prins în pământ până la nivelul taliei a fost extras. Acesta este în viaţă, conştient şi stabilizat. 

În urma acţiunilor de căutare a fost găsită şi o persoană decedată, care a fost cuprinsă integral sub valul de pământ.

Este posibil ca încă un muncitor să fie acoperit integral de pământ, potrivit declaraţiilor şefului de echipă.

Mal de pământ prăbuşit, lângă Biblioteca Naţională din Bucureşti

Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, se intervine pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naţionale.

Doi muncitori au fost scoşi, iar la ora transmiterii ştirii se încearcă extragerea celui de ai treilea.

Un bărbat de 50 ani a fost transportat la Spitalul Universitar şi altul de 33 de ani a fost transportat la Spitalul Floreasca. ISU BIF transmite că ambele victime sunt conştiente. De asemenea, se încearcă extragerea celui de-al treilea muncitor.

Potrivit informaţiilor furnizate pompierilor de şeful echipei care executa lucrările, este posibil ca alţi doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ.

Pompierii fac eforturi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruţi şi, concomitent, se stabilizează malurile şanţului, care are peste 2 metri adâncime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici