Un martor, despre Doru Iuga: Îi plac băieţii tineri, dar şi cei sub 18 ani. Ce au mai declarat persoanele care s-au prostituat în folosul reţelei

Directorul OTV Doru Iuga şi omul de afaceri german Klaus Zander erau clienţii reţelei de proxenetism şi prostituţie masculină cu minori, după cum reiese din motivarea deciziei de arestare a lor dată vineri de Judecătoria Sectorului 2 şi obţinută de MEDIAFAX.

4481 afișări
Imaginea articolului Un martor, despre Doru Iuga: Îi plac băieţii tineri, dar şi cei sub 18 ani. Ce au mai declarat persoanele care s-au prostituat în folosul reţelei

Un martor, despre Doru Iuga: Îi plac băieţii tineri, dar şi cei sub 18 ani. Ce au mai declarat persoanele care s-au prostituat în folosul reţelei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Judecătorul citează declaraţiile mai multor persoane care s-au prostituat în folosul reţelei, acestea povestind cum au fost racolate de Andrei Marius Staicovici sau de Costel Ţurcanu, poreclit "Scooby". Martorii, unii dintre ei minori, relatează cum i-au cunoscut pe cei doi principali racolatori şi cum au fost duşi de Staicovici, cu maşina lui, la o casă aparţinând lui Klaus Zander pentru a face sex cu acesta.

Directorul şi realizatorul de emisiuni la OTV Doru Iuga a fost şi el indicat de martorii citaţi în motivare între cei cu care aceştia au avut raporturi sexuale. Potrivit martorilor audiaţi, între care doi fraţi, Iuga plătea între o sută de lei şi o sută de euro pentru o partidă de sex, fie la el acasă, fie la un hotel.

Despre Iuga, cei doi fraţi audiaţi ca martori în dosar, ambii foşti parteneri de sex ai directorului OTV, dar şi un al treilea martor spun că "îi plac băieţii tineri, dar şi cei sub 18 ani" sau că "îi plac băieţii de 13-14 ani". Cei doi fraţi, a căror identitate este protejată, declară că erau minori la data la care au făcut sex cu Doru Iuga, unul având 15 ani şi celălalt 16 ani.

Cel de-al treilea martor adaugă, în declaraţia dată, că Iuga "vine des în gară pentru a căuta băieţi cu care să întreţină relaţii sexuale".

Ceilalţi bărbaţi reţinuţi în acest dosar sunt homosexuali care, la rândul lor, i-au ajutat pe Staicovici şi Ţurcanu să racoleze alţi băieţi pentru Klaus Zander sau alţi clienţi.

În faţa judecătorului, Doru Iuga şi-a recunoscut orientarea sexuală şi a vorbit despre operaţia de micşorare a stomacului pe care a suferit-o pentru a pierde din greutate.

În apărarea sa, avocatul lui Iuga a spus că faptele de care clientul său este acuzat nu sunt violente, subliniind că relaţiile sexuale au avut loc de comun acord şi că nu s-a dovedit că persoanele cu care acesta a întreţinut raporturi sexuale erau minore.

Personal, Iuga i-a spus judecătorului care a decis arestarea sa că de 11 ani lucrează în domeniul mass-media, că "în prezent conduce două canale de televiziune" şi că nu a fost implicat niciodată în vreun scandal.

Iuga a mai spus că nu va face niciodată "un titlu de glorie" din orientarea sa sexuală.

"Arată că regretă situaţia în care se află, că este «linşat de mass-media», iar numele lui este asociat cu pedofilia. Mai arată că operaţia sa este cunoscută de toată lumea, prin emisiunile pe care le-a făcut, a avut 142 kg în prezent are 85 de kg. Operaţia sa este o chestie de notorietate, iar, cu privire la cele două persoane, arată că nu are cunoştinţă de ele", a consemnat judecătorul care l-a arestat pe Iuga, în urma declaraţiei dată de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici