Un medic a alergat 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă. Concluzia? Masca nu te lasă fără oxigen

  • Un medic a alergat 35 de kilometri cu faţa acoperită de masca de protecţie
  • Astfel îţi demonstrează că masca de protecţie nu te lasă fără oxigen
  • „Nu mi-am dat masca jos deloc, iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“, spune medicul Tom Lawton
918 afișări
Imaginea articolului Un medic a alergat 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă. Concluzia? Masca nu te lasă fără oxigen

Un medic a alergat 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă. Concluzia? Masca nu te lasă fără oxigen

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, a parcurs 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă pentru a-ţi demonstra că purtarea ei nu te lasă fără oxigen, aşa cum au speculat unii, scrie The Independent.
 
Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary şi a lucrat în timpul pandemiei. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor.
 
Pentru a dezminti mitul potrivit căruia masca reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a te încuraja să o porţi atunci când părăseşti locuinţa, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe faţă. Uite ce spune: „M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise)“. 
 
Iată concluzia lui Tom: „Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid“, îţi recomandă medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici