Un medic le cere juriştilor să intervină dacă specialiştii din sănătate sunt calomniaţi. De ce a luat această decizie

Un medic din Galaţi le cere juriştilor Colegiului Medicilor să intervină în cazul în care specialiştii din sănătate sunt calomniaţi pe reţelele de socializare.

3137 afișări
Imaginea articolului Un medic le cere juriştilor să intervină dacă specialiştii din sănătate sunt calomniaţi. De ce a luat această decizie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Medicul gălăţean Paul Ichim s-a declarat revoltat de un mesaj transmis pe reţelele de socializare în care cadrele medicale sunt acuzate că au intubat un pacient contrar voinţei sale.

„Am citit o postare dimineaţă, de-a dreptul....năucitoare. În ea se spunea că o persoană de vreo 50 de ani ajunsă cu COVID în spital, ar fi fost dusă în ATI şi contrar voinţei personale a fost intubată şi a murit. La prima citire constaţi că ăştia din lumea medicală sunt de-a dreptul criminali, omoară nevinovăţii nevaccinati intubându-i”, a spus medicul gălăţean.

Potrivit medicului Paul Ichim, admisia în Terapie Intensivă se face în baza unui protocol, în funcţie de statusul biologic al pacientului, iar procedura de asistare mecanică respiratorie are reguli precise. Aceste reguli pot fi schimbate de parlamentari, sugerează Ichim.

„Când auzi asemenea aserţiuni îţi vin în cap două propuneri pentru astfel de indivizi. Pe afară există un act prin care pacientul semnează în perioada în care este conştient, dacă este de acord cu manevre de resuscitare. La noi, lumea medicală este obligată să depună toate eforturile că să salveze viaţa, mai ales că aceşti pacienţi sunt inconştienţi. Dacă nu vă convine situaţia, aveţi destui parlamentari cu păreri ciudate, amendaţi legea în sensul celor de pe afară, refuzaţi resuscitarea”, a mai spus Paul Ichim.

În plus, Paul Ichim le solicită juriştilor Colegiului Medicilor să intervină în situaţiile în care specialiştii din spitale sunt calomniaţi.

„Dacă vă tot este aşa frică de criminalii ăştia din spitale, de ce nu staţi acasă să vă sufocaţi? Acuzele astea au iz penal, ori aveţi dovezi în sensul celor afirmate şi va adresaţi forurilor legale competenţe, ori riscaţi să fiţi acuzaţi de calomnie. ÎI rog pe cei care diseminează astfel de mesaje, să fie mai cumpătaţi, să se informeze în prealabil. Cred că juriştii Colegiului medicilor, în faţă acestor acuze grave, ar cam trebui să se sesizeze, să ia atitudine”, a precizat medicul Ichim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici