Un mort şi patru răniţi într-un accident în care au fost implicate un autobuz şi un microbuz. În autobuz se aflau 10 militari care se întorceau din Afganistan

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite grav, marţi dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un autobuz în care se aflau 10 militari care se întorceau din Afganistan, accidentul producându-se pe DN 1, la ieşirea din Predeal.

450 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Rutiere Braşov, Cosmin Giosanu, accidentul s-a petrecut la kilometrul 138 al DN 1, după ce un microbuz înmatriculat în Covasna, care se îndrepta dinspre Braşov spre Bucureşti, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un autobuz care venea din sens opus şi în care se aflau zece militari.

Cei zece militari veneau din Afganistan.

"Erau militari care se întorceau din Afganistan. Aceştia veneau dinspre Bucureşti şi urmau să fie distribuiţi către unităţile de care aparţin, din mai multe judeţe din ţară", a spus Giosanu.

În urma impactului, şoferul microbuzului, în vârstă de 29 de ani, din Târgu Secuiesc, a murit pe loc, iar cei trei pasageri din microbuz, cu vârste între 30 şi 40 de ani, au fost grav răniţi. Şi şoferul autobuzului cu militari a fost rănit uşor, însă a refuzat să fie transportat la spital.

Victimele din microbuz au rămas încarcerate, la locul accidentului intervenind un echipaj de descarcerare al ISU Braşov, trei echipaje SMURD şi o ambulanţă.

"A fost o intervenţie deosebit de dificilă ţinând cont că erau minus 23 de grade Celsius. A trebuit să decopertăm microbuzul, să înlăturăm bordul. Maşina era un morman de fiare. Din păcate, şoferul a murit, iar celelalte trei persoane au fost transportate la spital în stare gravă, cu diverse traumatisme craniene şi fracturi la membre", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.

În urma accidentului niciunul dintre militari nu a fost rănit.

Accidentul s-a petrecut marţi dimineaţă, în jurul orei 5.00, pe DN 1, în zona Predeal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici