Un muncitor a murit în urma unui accident, petrecut în sediul Primăriei Sectorului 1

Muncitorul care a fost rănit, joi, după ce o bucată din tavanul clădirii Primăriei Sectorului 1 situate în Bulevardul Banu Manta s-a prăbuşit peste el, a murit din cauza leziunilor grave suferite.

354 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a murit în urma unui accident, petrecut în sediul Primăriei Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, Bogdan Opriţa, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că bărbatul se afla în stop cardiorespirator în momentul în care echipele SMURD au ajuns la locul accidentului.

După ce muncitorul a fost scos de sub dărâmături, au fost executate manevre de resuscitare, în urma cărora pacientul şi-a revenit, fiind transportat la Spitalul Floreasca, în stare gravă, potrivit lui Opriţa.

Acesta a adăugat că, urma investigaţiilor, s-a stabilit că pacientul avea politraumatisme, atât cranio-cerebrale, cât şi toracice, dar şi leziuni pulmonare grave. În jurul orei 10.30, bărbatul a suferit un nou stop caridac, el nemairăspunzând manevrelelor de resuscitare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că accidentul s-a produs în jurul orei 7.40, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta, unde se execută lucrări de reconstrucţie, clădirea fiind în fază de reabilitare.

Astfel, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care era pe schelă, la etajul 3, într-una din încăperi, a fost surprins de o bucată din tavan.

La momentul în care au ajuns echipele de intervenţie ISU Bucureşti, bărbatul era în stop cardiorespirator, prezentând politraumatisme, a spus Onofrei.

Aceasta a adăugat că muncitorul a fost resuscitat timp de 25 de minute, "până când a prezentat puls", ulterior fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru examinări.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă verifică dacă normele de protecţie şi de securitate în muncă au fost respectate în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici