Un muncitor care făcea lucrări la Maternitatea Iaşi a murit după ce a căzut de la o înălţime de 12 metri

Un muncitor al unei firme ieşene care lucra la refacerea clădirii Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi a murit sâmbătă, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 12 metri, acesta fiind al doilea accident mortal de muncă petrecut la Iaşi în ultimele 24 de ore.

131 afișări
Imaginea articolului Un muncitor care făcea lucrări la Maternitatea Iaşi a murit după ce a căzut de la o înălţime de 12 metri

Muncitor care făcea lucrări la Maternitatea Iaşi, mort după ce a căzut de la o înălţime de 12 metri

Muncitorul făcea lucrări de reabilitare a maternităţii ieşene, la etajul al treilea al clădirii, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la o înălţime de aproximativ 12 metri.

La faţa locului a sosit un echipaj SMURD, medicii constatând că bărbatul decedase la scurt timp după impactul cu solul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi, George Tanasievici, a declarat că primele cercetări arată că muncitorul era angajat cu contract de muncă la o firmă de construcţii din Iaşi şi că a fost declanşată o anchetă în acest caz.

Acesta este cel de-al doilea accident mortal de muncă petrecut la Iaşi în ultimele 24 de ore, în ambele cazuri fiind implicaţi angajaţi ai unor firme de construcţii.

Vineri, un alt muncitor a murit la spital, la câteva ore după ce a căzut de pe schela unui bloc unde efectua lucrări de termoizolaţie.

Conducerea ITM Iaşi a anunţat că în următoarele zile vor fi intensificate controalele la angajatorii din domeniul construcţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici