Un nou grup de refugiaţi sudanezi din Darfur, duşi la Timişoara

Un număr de 42 de refugiaţi, majoritatea de origine sudaneză, au ajuns, în noaptea de luni spre marţi, pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, ei fiind duşi dintr-o tabără din Irak în Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi din municipiu.

32 afișări
Imaginea articolului Un nou grup de refugiaţi sudanezi din Darfur, duşi la Timişoara

Un nou grup de refugiaţi sudanezi din Darfur, duşi la Timişoara dintr-o tabără din Irak (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Claudiei Liuţe, asistent PR la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, cei 42 de refugiaţi au stat într-o tabără din Irak, înainte de a ajunge în România cu o cursă charter din Aman, Iordania.

"Sunt 42 de persoane. Au venit din Iordania, erau într-o tabără din Irak şi a trebuit să se facă relocarea, pentru că au fost nişte probleme în Irak", a declarat Claudia Liuţe.

Potrivit oficialilor Centrului pentru Refugiaţi, printre cele 42 de persoane se află şi trei femei de origine irakiană. Majoritatea refugiaţilor provin din Darfur, o regiune din vestul Sudanului, unde au loc conflicte inter-tribale.

Din totalul de 42 de refugiaţi, 14 sunt femei, 28 sunt bărbaţi, 15 dintre aceştia fiind copii până în 17 ani. Cel mai vârstnic refugiat are 59 de ani.

Acesta este cel de-al doilea grup de refugiaţi sudanezi ce ajunge la Timişoara, după ce, în 17 decembrie aul trecut, 97 de sudanezi au sosit la Centrul de Tranzit tot cu o cursă charter din Iordania.

Unul dintre aceşti refugiaţi a murit, vineri, în urma unui infarct, fiind înmormântat, sâmbătă, în cimitirul musulman de la Salonta.

Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi de la Timişoara a devenit unul pentru transfer în regim de urgenţă în data de 8 mai 2008, în urma unui protocol semnat între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. După ce ajung în centrul de tranzit, refugiaţii sunt transferaţi în statele în care vor primi definitiv rezidenţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici