Un nou mod de calcul al impozitului pe autovehicule, aprobat de Senat. Se va ţine cont de marcă, tip şi motorizare

Senatorii au votat, miercuri, pentru folosirea unui nou mod de calcul pentru impozitul pe autovehicule, ţinând cont de valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip şi motorizare.

6539 afișări
Imaginea articolului Un nou mod de calcul al impozitului pe autovehicule, aprobat de Senat. Se va ţine cont de marcă, tip şi motorizare

Un nou mod de calcul al impozitului pe autovehicule, aprobat de Senat. Se va ţine cont de marcă, tip şi motorizare (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Parlamentarii au adoptat, cu 45 de voturi "pentru", 40 "împotrivă" şi o abţinere, o propunere legislativă privind modificarea modului de calcul al impozitului pe autovehicule, proiect care îl are ca iniţiator pe deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă.

Deputatul a propus, prin iniţiativa legislativă, ca baza de impozit să fie valoarea maşinii, iar ministerul finanţelor să întocmească un catalog în care va stabili valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip, motorizare (eventual nivel de dotări opţionale).

Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75 din valoarea maşinii.

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, acest proiect, în pofida recomandării Comisiei pentru buget, care a întocmit un raport nefavorabil.

Senatorii finanţişti şi-au argumentat propunerea prin faptul că iniţiativa legislativă, în forma prezentată, nu îndeplineşte cerinţele legislaţiei privind normele de tehnică legislativă, iar catalogul cu valorile autorurismelor trebuie să fie întocmit de experţi tehnici şi nu de Ministerul Finanţelor, aşa cum propune iniţiatorul.

Raportul a fost respins cu 46 de voturi "împotrivă", 41 de voturi "pentru" şi o abţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici