Un nou proiect imobiliar a stârnit revoltă printre locatarii unui cartier din Braşov: Există RISCUL unor alunecări de teren

Localnicii cartierului Şchei, un loc istoric şi pitoresc din Braşov, sunt revoltaţi pentru că într-o zonă de acces spre rezervaţia ”Muntele Tâmpa“ se vor construi mai multe blocuri. Oamenii spun că se vor tăia copaci, ceea ce va duce la alunecări de teren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

792 afișări
Imaginea articolului Un nou proiect imobiliar a stârnit revoltă printre locatarii unui cartier din Braşov: Există RISCUL unor alunecări de teren

Un nou proiect imobiliar a stârnit revoltă printre locatarii unui cartier din Braşov: Există RISCUL unor alunecări de teren

Locuitorii din cartierul Şchei se plâng că un investitor ar urma să taie pădurea ca să ridice mai multe blocuri la marginea padurii, chiar în zona de acces spre rezervaţia ”Muntele Tâmpa”.

Oamenii au observat zilele trecute anunţul investitorilor, prin care sunt informaţi că în cartierul lor vor fi ridicate mai multe blocuri, terenul fiind unul privat.

”Investitorii ne-au anunţat prin afişe postate în două zone dintre cele mai neumblate, pe care doar din greşeală puteai să le zăreşti, că până în 26 noiembrie 2017 avem dreptul la o replică la adresa acestui proiect, prin care se vor construi în această zonă câteva blocuri, vreo nouă la număr cu demisol, parter, două etaje şi mansardă. Anunţul pare să fi fost aşezat acolo în data de 27 octombrie 2017, dar nimeni nu ştia absolut nimic despre acest subiect“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgiana Istrate, localnic.

Localnicii spun că defrişările de pădure care vor avea loc vor favoriza alunecările de teren. În plus, spun oamenii, nu văd cum ar putea avea acces utilajele în zona Şchei, în condiţiile în care străzile sunt foarte înguste. Mai mult, casele din cartierul Şchei sunt vechi de sute de ani, iar multe dintre ele nu au fundaţie, iar trecerea utilajelor grele ar duce la prăbuşirea lor.

Reprezentanţii Primăriei spun că investitorii au solicitat un certificat de urbanism pentru iniţierea unui PUZ, dar, fiind vorba despre o zonă sensibilă, arhitectul-şef al Braşovului a decis că iniţiatorul ar trebui să facă o consultare publică înainte să efectueze studiul de oportunitate, care este urmat de proiectul propriu-zis de PUZ, aprobat de comisia de administrare a teritoriului şi urbanism.

În acest proces, municipalitatea va organiza o a doua consultare a populaţiei şi mai apoi, studiul este trimis la avizare în Consliului Local. Doar după ce şi Consiliul Judeţean avizează iniţierea PUZ-ului, abia apoi proiectul este trimis spre aprobarea Consiliului Local.

”Este o procedură de durată. Deocamdată, iniţiatorul acestui PUZ nu a depus toate documentele la Primărie, astfel încât să demarăm o dezbatere publică pe site şi la avizierul municipalităţii. Legea îi dă dreptul iniţiatorului să organizeze consultări publice înainte de a trece la efectuarea studiului de oportunitate“, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Reprezentanţii investitorilor, contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, au refuzat să comenteze, momentan, situaţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici