Un pescador şi aproape 6,5 tone de rapane pescuite ilegal, confiscate la Constanţa - FOTO

Un pescador şi unelte de pescuit în valoare de 80.000 de euro, precum şi aproape 6,5 tone de rapane prinse ilegal au fost confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni, care au deschis un dosar penal pentru braconaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

492 afișări
Imaginea articolului Un pescador şi aproape 6,5 tone de rapane pescuite ilegal, confiscate la Constanţa - FOTO

Constanţa: Un pescador şi aproape 6,5 tone de rapane pescuite ilegal, confiscate (Imagine: Politia de Frontiera)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Garda de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au controlat, marţi dimineaţă, un pescador sub pavilion românesc, care, în jurul orei 3.30, s-a întors din largul Mării Negre în portul turistic Tomis.

La bordul navei se aflau şapte bărbaţi - un cetăţean turc şi şase români, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani. În urma controlului documentelor prezentate de comandantul pescadorului, un tânăr de 28 de ani, a rezultat că trei dintre persoanele aflate la bord nu figurează pe lista cu echipajul ca operatori/pescari autorizaţi şi nici ca pasageri, fapt care contravine prevederilor legale.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune cantitatea de 6.442 de kilograme de rapană, ce fusese pescuită de persoane care nu îndeplinesc condiţiile legale, fapt pentru care a fost confiscată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat pescadorul şi toată aparatura, ansamblele, subansamblele şi uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit de tip comercial.

Un caz similar a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, când poliţiştii de frontieră constănţeni au confiscat aproximativ 5 tone de melci de mare din specia rapană, pe care cinci persoane le pescuiseră fără a îndeplini condiţiile legale. Şi atunci au fost indisponibilizate ambarcaţiunea, precum şi toată aparatura, ansamblele, subansamblele şi uneltele de pescuit de tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 1.075.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici