Un poliţist de frontieră a alergat prin centrul Aradului ţipând că e persecutat

Un poliţist de frontieră îmbrăcat în uniformă a alergat, miercuri, prin centrul Aradului, ţipând că este persecutat şi maltratat, el fiind urmărit timp de o jumătate de oră de importante forţe de ordine.

70 afișări
Imaginea articolului Un poliţist de frontieră a alergat prin centrul Aradului ţipând că e persecutat

Un poliţist de frontieră a alergat prin centrul Aradului ţipând că e persecutat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul a alergat pe Bulevardul Revoluţiei, strigând că şefii şi colegii îl persecută. El purta uniforma de serviciu şi s-a oprit în faţa Primăriei şi a Prefecturii Arad, unde a continuat protestul. În timp ce striga, din Palatul Administrativ a ieşit, întâmplător, prefectul Gavril Popescu, care a refuzat, însă, să stea de vorbă cu poliţistul, spunând că îl va primi mai târziu.

Pe tot traseul pe care bărbatul a alergat, între Teatrul de Stat şi Palatul Administrativ, agentul Poliţiei de Frontieră a fost urmărit la mică distanţă de un echipaj de intervenţie rapidă al Poliţiei Judeţene de o ambulanţă, poliţişti comunitari şi poliţişti de ordine publică. De asemenea, printre cei care îl urmăreau erau şi jandarmi şi poliţişti de frontieră îmbrăcaţi în civil.

În cele din urmă, protestatarul, care nu avea armă asupra sa, fiind în timpul liber, a fost de acord că urce în autoturismul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, Ioan Handra, care a fost chemat pentru a-l linişti.

Ioan Handra a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul în vârstă de 38 de ani este agent de poliţie de frontieră din 2003, când a venit în instituţie de la Jandarmerie.

"Din păcate, colegul nostru avea probleme de comportament în relaţia cu colegii şi a fost trimis pentru consult psihiatric la Spitalul Militar, dar a refuzat în repetate rânduri, motiv pentru care era cercetat pe linie administrativă. Incidentul este neplăcut, el acuză că este maltratat de colegi şi şefi şi că este urmărit de securişti", a spus şeful IJPF Arad.

În ceea ce priveşte situaţia agentului, Handra a spus că va urma o cercetare şi că, dacă bărbatul nu se va prezenta la psihiatru, ar putea fi concediat.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştul fusese dus la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici