Un predicator nigerian şi-a violat şi torturat adeptele. Ce păţeau fetele care rămâneau însărcinate

BBC scoate la lumină abuzurile şi tortura pe care T. B. Joshua, „regele” unei superbiserici nigeriene, le-a comis timp de 20 de ani.

1917 afișări
Imaginea articolului Un predicator nigerian şi-a violat şi torturat adeptele. Ce păţeau fetele care rămâneau însărcinate

Când a murit, în iunie 2021, TB Joshua a fost declarat drept unul dintre cei mai influenţi pastori din istoria Africii. Născut foarte sărac, a construit un imperiu evanghelic care număra printre asociaţii săi zeci de lideri politici, vedete şi fotbalişti internaţionali.

„Biserica Sinagogă a Tuturor Naţiunilor” are o faimă globală, operează un canal de televiziune creştin numit Emmanuel TV care pe reţelele de socializare adună milioane de vizualizări.

De-a lungul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, zeci de mii de pelerini din Europa, America, Asia de Sud-Est şi Africa au călătorit la biserica din Nigeria, pentru a asista la „miracolele vindecării” puse în practică de Joshua.

Cel puţin 150 de vizitatori au locuit cu el, ca discipoli, în complexul său din Lagos, unde au stat până la zeci de ani. O investigaţie de doi ani a BBC dezvăluie o sumă de orori.

Oameni biciuiţi şi înlănţuiţi

Zeci de credincioşi din diverse ţări, inclusiv Germania şi Regatul Unit, vorbesc despre violuri şi avorturi forţate, iar acuzaţiile - abuzul a avut loc într-un complex secret din Lagos - se întind pe o perioadă de aproape 20 de ani.

„Biserica Sinagogă a Tuturor Naţiunilor” nu a răspuns acuzaţiilor. BBC a adunat zeci de relatări ale martorilor oculari despre violenţă fizică sau tortură comise de Joshua, inclusiv cazuri de abuz asupra copiilor şi oameni biciuiţi şi înlănţuiţi.

Numeroase femei spun că au fost agresate sexual de către Joshua, multe dintre ele afirmând că au fost violate în mod repetat, ani la rând, în interiorul complexului.

Numeroase acuzaţii de avorturi forţate în cadrul bisericii apar în urma presupuselor violuri comise de Joshua. O femeie spune că a făcut cinci avorturi.

Până şi „vindecările miraculoase” ale lui Joshua, care i-au adus succesul, au fost toate falsificate, iar ancheta reconstituie acest lucru. „Am crezut că suntem cu toţii în Rai. În schimb, eram în Iad”, suspină un fost adept, la microfonul BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici