Un preot a primit amendă maximă după ce a făcut slujbă în Vinerea Marea, cu 30 de oameni

  • Slujbă religioasă cu peste 30 de persoane în comuna Recea, cu încălcarea ordonanţei militare
  • Preotul a fost amendat de poliţişti cu 20.000 de lei
  • Se efectuează verificări pentru a stabili şi identifica câte dintre persoanele prezente aveau atribuţii în pregătirea paştilor pentru săteni
3649 afișări
Imaginea articolului Un preot a primit amendă maximă după ce a făcut slujbă în Vinerea Marea, cu 30 de oameni

Un preot a primit AMENDĂ maximă, în urma unei slujbe care nu respecta ordonanţa militară

Poliţiştii care efectuau, vineri seara, activităţi de patrulare pe raza comunei Recea, judeţul Maramureş, au constatat că în bserică se oficia o slujbă religioasă la care au participat peste 30 de persoane, preotul fiind amendat cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare.

Reprezentanţii Prefecturii Maramureş au declarat, sîmbătă, că poliţiştii au solicitat întreruperea slujbei religioase.

”Poliţiştii maramureşeni care se aflau în misiune şi efectuau, vineri, activităţi de patrulare pe raza comunei Recea au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă, unde au participat mai mulţi cetăţeni. Poliţiştii au solicitat întreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare. De asemenea, în lăcaşul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. Poliţiştii efectuează verificările necesare pentru a stabili şi identifica câte dintre acestea au avut atribuţii pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Paşti - pregătirea pâinii binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin”, au spus reprezentanţii Prefecturii Maramureş.

De asemenea, şi celelalte persoane, care au asistat la acest serviciu, urmează să fie sancţionate contravenţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici