Un preşedinte şi un membru al unei secţii de votare din Ilfov, judecaţi pentru fraude la referendum

Preşedintele şi un membru al unei secţii de votare din Bolintin Vale, judeţul Ilfov, au fost trimişi în judecată pentru fraude la referendumul din 29 iulie 2012, fiind acuzaţi că au fraudat 130 de voturi, reprezentând aproape 20 la sută din numărul total de voturi exprimate.

96 afișări
Imaginea articolului Un preşedinte şi un membru al unei secţii de votare din Ilfov, judecaţi pentru fraude la referendum

Un preşedinte şi un membru al unei secţii de votare din Ilfov, judecaţi pentru fraude la referendum (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza cunoscută ca "Fraude la referendum" Bolintin Vale şi au dispus, vineri, trimiterea în judecată a Dumitrei Ceauşu şi a lui Niculae Prodan, fiind acuzaţi că au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau au falsificat documentele de la birourile electorale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dumitra Ceauşu, în calitate de preşedinte al unei secţii de votare din localitatea Bolintin Vale, a falsificat lista suplimentară aferentă urnei mobile, prin certificarea acesteia, ca urmare a aplicării semnăturii, deşi lista conţinea menţiuni false, respectiv zece persoane figurau de două ori.

Niculae Prodan este acuzat că, în calitate de membru al biroului electoral al aceleiaşi secţii de votare din Bolintin Vale, însărcinat cu deplasarea cu urna mobilă la domiciliul persoanelor înscrise în lista suplimentară, a falsificat această listă. Acesta ar fi permis ca, în cazul mai multor persoane care figurau pe listă, "semnătura să fie executată de alte persoane decât cele ale căror date erau înscrise în acest document, inclusiv de inculpat, faptă urmată de introducerea în urna mobilă a unui număr corespunzător de buletine de vot".

Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Bolintin Vale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici