Un primar democrat-liberal şi fiul său, cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru braconaj

Primarul democrat-liberal din comuna dâmboviţeană Crângurile şi fiul acestuia sunt cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru braconaj, după ce au fost prinşi pe un fond de vânătoare cu cinci fazani într-un sac, păsări pe care nu aveau voie să le omoare, însă edilul respinge acuzaţiile.

496 afișări
Imaginea articolului Un primar democrat-liberal şi fiul său, cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru braconaj

Un primar democrat-liberal şi fiul său, cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru braconaj (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Paznicii de vânătoare afirmă că i-au depistat pe cei doi împreună cu alţi şase vânători, pe autorizaţia de vânătoare emisă pe numele primarului nefigurând fazani, astfel că poliţiştii au început o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Primarul comunei dâmboviţene Crângurile, Dumitru Giurescu, era împreună cu fiul său şi alţi câţiva vânători şi au fost prinşi la vânătoare pe Fondul 3 Găeşti. Întrebaţi de către paznici dacă au autorizaţie pentru a vâna fazani, o parte dintre vânători au fugit, iar noi am recuperat sacul cu vânatul care îi incriminează. Edilul spune că avea autorizaţie la fazani, dar de fapt avea la sitari, raţe şi prepeliţe. Fratele meu era gata-gata să fie luat la bătaie, a fost şi îmbrâncit. Au refuzat să dea permisele de vânătoare. Am chemat Poliţia. Este un caz de braconaj, au refuzat să prezinte permisele de vânătoare, este foarte grav ce s a întîmplat", a declarat unul dintre paznicii de vânătoare.

Poliţia a început o anchetă în acest caz, fiind întocmit dosar penal pentru braconaj pe numele primarului comunei dâmboviţene Crângurile şi a fiului său.

"Lucrători din cadrul Secţiei Nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare, împreună cu paznici de vânătoare din cadrul AJVPS Dâmboviţa - Filiala Găeşti, i-au depistat pe numiţii G.D, de 62 de ani, şi G.C., de 32 de ani, ambii din comuna Crângurile, membri vânători, având asupra lor un număr de cinci exemplare specia fazan. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet. Sunt primarul din Crângurile şi fiul acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, comisarul Mihaela Savu.

În replică, primarul democrat-liberal din Crângurile neagă orice acuzaţie şi spune că nu el este cel care a împuşcat fazanii.

"Am fost la vânătoare, aveam autorizaţie pentru raţe, prepeliţe, sitari şi guguştiuci. Eu nu am tras în fazani, un alt grup care nu era cu mine, era la distanţă de peste 150 de metri în zăvoi, a tras. Apoi au apărut două jeep-uri cu trei persoane, dar eu eram fără puşcă în mijlocul drumului, aveam puşca în maşină. Le-am dat autorizaţia, dar repet sacul nu era al meu, este al celor care au tras pe un pământ la distanţă mare de mine. S-au îmbrâncit băieţii aceia cu paznicii, eu nu am avut nicio treabă, eu nu mai înţelegeam nimic când au văzut că ei tot cu mine şi cu fiul meu aveau ceva de împărţit. Cei doi paznici să jure pe Biblie dacă eu am tras cu puşca, eu nu aveam puşca cu mine, era în maşină, repet. Se va dovedi pînă la urmă că eu am dreptate şi că nu am tras, se va face expertiza balistică, totul este o minciună", a declarat edilul şef al comunei dâmboviţene Crângurile, Dumitru Giurescu.

Anchetatorii vor expertiza arma edilului din Crângurile şi urmează să-i identifice pe toţi vânătorii prezenţi în acel moment pe Fondul nr 3 Găeşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici