Un primar din Alba s-a amendat singur. Şi-a modificat acoperişul casei fără autorizaţie de la Primărie

Primarul comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba s-a amendat singur, după ce a făcut modificări la acoperişul casei sale, fără autorizaţie. Situaţia sa a generat un val de sesizări. Ultima reclamaţie a găsit-o într-un plic pe parbrizul maşinii sale şi îl vizează pe viceprimar.

2131 afișări
Imaginea articolului Un primar din Alba s-a amendat singur. Şi-a modificat acoperişul casei fără autorizaţie de la Primărie

Un primar din Alba s-a amendat singur. Şi-a modificat acoperişul casei fără autorizaţie de la Primărie

Primarul comunei Vinţu de Jos, Ion Iosif Josan, a declarat luni corespondentului MEDIAFAX că reclamaţia a venit la doi ani de la modificările pe care şi le-a făcut la acoperişul locuinţei.

După ce funcţionarul de la Biroul de Urbanism al Primăriei a constatat că cele reclamate sunt adevărate, primarul a fost amendat de instituţia pe care o conduce, cu 1.000 de lei.

„A fost o sesizare a unui cetăţean că am construit fără autorizaţie. A fost responsabila de la Biroul Urbanism în teren, a stabilit că era nevoie de autorizaţie şi de modificare de proiect, mi-a întocmit procesul-verbal de constatare. Amenda a fost de 1.000 de lei şi am plătit jumătate, conform termenului prevăzut de lege. Şi gata, intru în legalitate, ce să fac? Cum să le pretind altfel cetăţenilor să fie corecţi?”, a declarat primarul Josan.

El a explicat că înainte de a începe lucrările de modificare la acoperiş a întrebat un arhitect, însă a omis să-i spună acestuia că vrea să modifice forma acoperişului, caz în care avea nevoie de proiect şi autorizaţie de construcţie.

Potrivit primarului, situaţia a generat un val de sesizări în comună, iar oamenii au început să se reclame unii pe alţii pentru diferite construcţii neautorizate. Cei găsiţi în neregulă au fost amendaţi şi îşi manifestă acum nemulţumirea faţă de primar.

„Vreau să le spun tuturor că nu am nimic cu nimeni, dar dacă există reclamaţii trebuie să luăm măsuri, în cazul în care se dovedeşte că acestea sunt justificate”, a declarat primarul.

El a povestit că una dintre cele mai recente reclamaţii a găsit-o într-un plic pus pe parbrizul maşinii sale şi este anonimă. Sesizarea îl are în vizor chiar pe viceprimarul comunei, care şi-ar fi construit fără autorizaţie un saivan pentru oi.

„Nu ştim cine a făcut reclamaţia, probabil cineva care s-a simţit deranjat. Noi trebuie să verificăm şi să luăm măsurile pe care le prevede legea, iar în unele situaţii se merge până la demolarea construcţiei neautorizate”, a declarat primarul comunei Vinţu de Jos.

Sursă foto: vintudejos.ro/

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici