Un primar nu vrea centru de carantină pentru pacienţii cu coronavirus în localitatea pe care o conduce. Explicaţia edilului

  • Primarul din Beceni nu vrea ca tabăra de la Arbănaşi să devină centru de carantină pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus
  • Edilul a contestat decizia luată de autorităţile din judeţul Buzău
  • Prefectura Buzău susţine că spaţiul respectiv întruneşte toate condiţiile de igienă
1591 afișări
Imaginea articolului Un primar nu vrea centru de carantină pentru pacienţii cu coronavirus în localitatea pe care o conduce. Explicaţia edilului

Sursa FOTO: Profimedia

Primarul comunei Beceni, Laurenţiu Constantin, susţine, într-o postare pe Facebook, că tabăra şcolară nu îndeplineşte condiţiile de igienă pentru funcţionarea unui astfe de centru.

„Prefectura Buzău a luat decizia că Tabără Şcolară de la Arbănaşi să fie destinată unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infecţiei cu Coronavirus. Având în vedere starea deplorabilă a fostei tabere care nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situaţii, consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienţi, cât şi pentru locuitorii comunei Beceni”, a scris primarul pe reţeaua de socializare.

Laurenţiu Constantin consideră că, nefiind vorba de o situaţie de urgenţă, Prefectura Buzău are timp să pregătească şi să amenajeze o altă locaţie pentru centrul de carantină.

Acesta susţine că „nu este posibil să ne batem joc de sănătatea unor oameni supuşi unor investigaţii, cum nu este posibil să ne batem joc nici de locuitorii comunei Beceni şi ai Văii Slănicului”.

Laurenţiu Constantin mai spune că va înainta instituţiilor statului memorii care să demonstreze că decizia a fost luată în necunoştinţă de cauză.

„Vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anularea acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situaţii de Urgentă, iar acţiunea va fi fermă şi bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea căilor de acces către această locaţie părăsită”, este mesajul primarului din Beceni.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că spaţiul respectiv întruneşte toate condiţiile de igienă.

„A fost luată această hotărâre în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce Direcţia de Sănătate Publică ne-a cerut sprijinul pentru a identifica un spaţiu unde să fie carantinaţi eventualii pacienţii cu risc înalt. Este posibil să nu ajungă nimeni niciodată. Toate judeţele au făcut propunere de astfel de spaţii. Aici a funcţionat o tabără pentru copii şi, din lipsă de personal, ea stă închisă de ceva timp. Îndeplineşte toate condiţiile de igienă”, a declarat Denisa Irimia.

Potrivit acesteia, spaţiul are o capacitate de 120 de locuri, dar pentru centrul de carantină a fost amenajat un pavilion cu 20 de locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici