Un producător celebru de ciocolată, dat în judecată deoarece ciocolata neagră ar fi conţinut metal

Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în Statele Unite ale Americii din cauza unei reclamaţii privind prezenţa metalului în ciocolata neagră, potrivit BBC.

5112 afișări
Imaginea articolului Un producător celebru de ciocolată, dat în judecată deoarece ciocolata neagră ar fi conţinut metal

Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în SUA fiind acuzat că vinde produse care conţin niveluri nocive de metal.

Procesul a fost intentat de Christopher Lazazzaro. Acesta susţine că firma a indus în eroare consumatorii prin faptul că nu a dezvăluit cantităţile de plumb şi cadmiu din trei tablete de ciocolată neagră. El a mai spus că nu ar fi cumpărat produsele dacă ar fi fost informat. Hershey's nu a comentat acuzaţiile.

Procesul se bazează pe descoperirile recente ale revistei americane Consumer Reports (CR), care a testat 28 de batoane de ciocolată neagră pentru plumb şi cadmiu. Revista a susţinut că 23 dintre ele, inclusiv ciocolată de la Hershey, Godiva şi Lindt, conţineau „niveluri relativ mai ridicate" ale acestor metale.

„În cazul a 23 dintre aceste tablete, consumul a doar 28 grame pe zi ar plasa un adult peste un nivel despre care autorităţile de sănătate publică şi experţii CR spun că ar putea fi dăunător pentru cel puţin unul dintre aceste metale grele", a stabilit revista citată de BBC.

Potrivit revistei, batonul Hershey's Special Dark şi batonul Lily's 70% aveau un conţinut ridicat de plumb, în timp ce batonul Lily's 85% avea şi un conţinut ridicat de cadmiu.

Documentele necesare începerii procesului au fost depuse miercuri la un tribunal federal din New York. Lazazzaro solicită daune de cel puţin 5 milioane de dolari de la producătorul de ciocolată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici