Un profesor din România ia de şase ori mai puţin decât un cadru didactic german

  • Un profesor de la noi ia de şase ori mai puţin decât un cadru didactic german.
  • Salariile profesorilor români ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie.
  • Liderii sindicali din învăţământ cer un răspuns ferm din partea guvernanţilor.
3869 afișări
Imaginea articolului Un profesor din România ia de şase ori mai puţin decât un cadru didactic german

Un profesor din România ia de şase ori mai puţin decât un cadru didactic german

Profesori aşteaptă mărirea cu sume între 250 şi 500 de lei încă de anul trecut. Liderii sindicali din învăţământ cer un răspuns ferm din partea guvernanţilor, tăcerea lor fiind considerată „o invitaţie la declanşarea acţiunilor de protest”.
 
Încă de când a preluat mandatul, Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus că va sacrifica majorările salariale pentru creşterea costului standard pe elev. Recent, după şedinţa de guvern, şi-a susţinut ideea şi a afirmat că nu crede că salariile vor putea creşte după rectificarea bugetară.
 
Ce salariu are un profesor din România în comparaţie cu unul din afară?
 
Conform unei comparaţii făcute de site-ul şcoala9.ro, un profesor român câştigă anual între 8.000 şi 15.000 de euro depinde de profesie şi vechime.În schimb un profesor din Germania spre exemplu câştigă peste 50.000 de euro pe an.
 
Un profesor din Marea Britanie între 28.000 şi 46.000 de euro,iar unul din Franţa între 26.000 şi 48.000 de euro. În urma unui studiu România se află în grupul ţărilor în care profesorii câştigă cel mai puţin ,alături de Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria şi Slovacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici