Un pui de leu de la Grădina Zoologică din Oradea, neacceptat de mamă şi hrănit cu biberonul, a murit

Un pui de leu de la Grădina Zoologică din Oradea, care a fost hrănit şase luni cu biberonul, după ce nu a fost acceptat de mama lui, a murit. Puiul fusese operat pentru că avea peritonită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

646 afișări
Imaginea articolului Un pui de leu de la Grădina Zoologică din Oradea, neacceptat de mamă şi hrănit cu biberonul, a murit

Un pui de leu de la Grădina Zoologică din Oradea, neacceptat de mamă şi hrănit cu biberonul, a murit

Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că puiul de leu de la Grădina Zoologică care a murit avea 40 de kilograme.

”A decedat un pui de leu, Moja era numele, e un pui pe care l-am crescut cu biberonul, pentru că mama lui nu l-a acceptat. A fost sub observaţiile medicului. În ultimul timp a manifestat unele indispoziţii: nu mânca, era prea liniştit, i s-a făcut o analiză de către un colectiv de medici de la Direcţia Sanitar Veterinară Bihor, inclusiv ecograf. Au constatat că avea peritonită, a fost operat miercuri, după câteva ore a decedat”, a spus Liviu Andrica.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Oradea au pregătit, de ceva vreme, un ţarc, pentru a expune puiul de leu când se va face bine.

”Am pregătit şi un ţarc să îl putem expune. Sigur, ştiam că este cu probleme. Noi avem un program pentru părinţi adoptivi, iar oamenii care vor să adopte completează un formular şi plătesc minim 100 de lei pentru persoană fizică şi 500 de lei pentru persoană juridică şi pot adopta. Acest pui de leu a avut 18 părinţi adoptivi. Primul i-a dat numele, Moja”, a mai spus sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici