Un român a avut o altercaţie la Ruse cu poliţiştii bulgari

Un cetăţean român ar putea fi condamnat la închisoare pentru ultraj, a declarat pentru MEDIAFAX, consulul României la Sofia, Silviu Catană, precizând că este vorba despre un bărbat care a avut, joi seară, o altercaţie cu poliţiştii bulgari.

1 afișare
Imaginea articolului Un român a avut o altercaţie la Ruse cu poliţiştii bulgari

Un român a avut o altercaţie la Ruse cu poliţiştii bulgari

Consulul a precizat că incidentul s-a produs la Ruse, pe sensul de mers către punctul de trecere a frontierei, după ce românul a refuzat să le prezinte actele de identitate poliţiştilor bulgari. Aceştia l-au reţinut şi i-au făcut dosar, iar un judecător va decide în cursul după-amiezii dacă cetăţeanul va fi condamnat la închisoare sau va primi doar o amendă contravenţională. În prezent, românul se află la Poliţia din Ruse.

Pe de altă parte, consulul Catană a spus că circa 300 de români sunt în continuare blocaţi în Bulgaria, iar starea lor de spirit este proastă, deoarece, în pofida eforturilor autorităţilor bulgare, drumurile nu au fost deblocate. Silviu Catană a precizat că situaţia este una de criză din cauza condiţiilor meteorologice, dar şi relativ confuză, deoarece pe de-o parte turiştii români se plâng că bulgarii profită de situaţia lor şi le vând totul la suprapreţ, iar pe de altă parte tocmai localnicii bulgari au fost cei care i-au adăpostit pe turiştii rămaşi înzăpeziţi.

Consulul român a mai spus că în urma intervenţiei firmei de pază BGS, un grup de 150 de români, rămaşi blocaţi în zona Biala, au fost aduşi în ţară.

Alţi aproximativ 50 de români se află blocaţi la Nisipurile de Aur, firma de turism ai cărei clienţi sunt netrimiţându-le un autocar pentru a-i recupera. Catană a explicat însă că legătura dintre România şi Nisipurile de aur este blocată de asemenea din cauza zăpezii. Consulul român a precizat că aşteaptă să fie contactat de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici