Un simplu test de sânge poate detecta cancerul pulmonar în stadiu incipient

Un simplu test de sânge poate detecta cancerul pulmonar în stadiu incipient, reprezentând o strategie promiţătoare în îmbunătăţirea ratelor de supravieţuire, potrivit unui studiu prezentat la conferinţa anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică ce a avut loc la Chicago.

122 afișări
Imaginea articolului Un simplu test de sânge poate detecta cancerul pulmonar în stadiu incipient

Un simplu test de sânge poate detecta cancerul pulmonar în stadiu incipient (Imagine: Mediafax Foto)

Rata de supravieţuire de doi ani este de doar 15%, din cauză că boala, care ucide anual în lume 1,3 milioane de persoane, este cel mai adesea diagnosticată în stadiu avansat.

Studiul prezentat la Chicago, duminică, sugerează că există în sânge un profil genetic specific acestei maladii, care poate fi detectat cu o acurateţe de 88%.

Noul test poate detecta prezenţa cancerului pulmonar, pe baza unei mostre de sânge, în primii doi ani de dezvoltare a bolii, indică acest studiu.

Profesorul Thomas Zander, de la clinica Universităţii din Koln, Germania, autorul studiului, spune că mai sunt necesare analize pentru a valida rezultatele, subliniind importanţa diagnosticării cancerului pulmonar în stadiu incipient.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici