Un tată şi cei doi copii ai săi au recrutat tinere pentru prostituţie în România

Un tată, cei doi copii ai săi şi o femeie au recrutat tinere în scopul exploatării sexuale, în locaţii din România. Fetele erau obligate, prin violenţă fizică şi psihică, să se prostitueze.

1375 afișări
Imaginea articolului Un tată şi cei doi copii ai săi au recrutat tinere pentru prostituţie în România

Un tată şi cei doi copii ai săi au recrutat tinere pentru prostituţie în România

Procurorii DIICOT Braşov au reţinut, pe 13 decembrie, pentru o perioadă de 24 de ore, patru persoane, trei din aceeaşi familie, respectiv un tată şi cei doi copii ai săi, pentru trafic de persoane.

În acest an, unul dintre ei a recrutat o fată prin metoda loverboy ( simularea unor sentimente de iubire şi a intenţiei de a întemeia o familie) în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin obligarea acesteia la practicarea prostituţiei, informează DIICOT.

De asemenea, o femeie cercetată în dosar, profitând de starea de vulnerabilitate a altei persoane vătămate (situaţia materială precară, lipsa educaţiei, mediu defavorizat) a recrutat, în acelaşi scop, o altă persoană vătămată.

Ulterior, cele două victime au fost duse şi adăpostite în diferite locaţii închiriate în oraşele Vaslui, Brăila şi Braşov, unde au fost obligate prin acte de violenţă fizică şi psihică să practice prostituţia.

Pe 13 decembrie, una dintre victime a reuşit să fugă şi a sesizat poliţia.

La percheziţii a fost găsită şi cealaltă victimă, precum şi cei patru inculpaţi.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că sumele de bani provenite din activitatea infracţională au fost însuşite integral de către inculpaţi. Aceştia au fost arestaţi preventiv pe o durată de 30 zile, măsurile fiind dispuse la 14.12.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov”, adaugă DIICOT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici