Un tren încărcat cu cărbune a deraiat lângă Petroşani

Şase vagoane ale unui tren de marfă care circula de la Petroşani spre Simeria, încărcate cu cărbune, au deraiat, joi, între localităţile hunedorene Crivadea şi Merişor, în urma incidentului neexistând victime.

206 afișări
Imaginea articolului Un tren încărcat cu cărbune a deraiat lângă Petroşani

Un tren încărcat cu cărbune a deraiat lângă Petroşani (Imagine: Gabriel Pantiru/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Hunedoara, comisarul şef Vasile Hriţac, trenul circula de la Petroşani spre Simeria, iar şase dintre vagoanele de marfă au deraiat.

"Şase dintre vagoanele din garnitură au deraiat, au ieşit în afara liniei, nu sunt victime şi vagoanele nu s-au răsturnat. Din primele cercetări este posibil ca mecanicul să nu fi respectat restricţia de viteză de 30 de kilometri la oră la intrarea într-o curbă", a spus Hriţac.

Potrivit acestuia, trenul are 24 de vagoane, toate încărcate cu cărbune.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că trenul de marfă 50503 aparţine operatorului de transport privat UNIFERTRANS şi precizează că cinci dintre vagoanele acestuia au sărit de pe şine.

Din cauza incidentului, trenul personal 2702 care circula pe relaţia Simeria -Petroşani va ajunge cu 55 de minute întârziere la destinaţie.

CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei cu plecare de la Timişoara şi de la Bucureşti să ceară informaţii despre întârzirile acumulate în parcurs, în staţiile şi agenţiile CFR centrale şi locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici