Un tribunal din Liechtenstein cere detalii din dosarul transferurilor referitoare la Copos

Instanţa supremă a anunţat marţi, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecători, că a primit, prin intermediul MJ, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetărilor faţă de George Copos în acest caz, precum şi la condamnărilor anterioare din dosar.

1309 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Liechtenstein cere detalii din dosarul transferurilor referitoare la Copos

Un tribunal din Liechtenstein cere detalii din dosarul transferurilor referitoare la Copos (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Magistratul asistent prezent la şedinţa de marţi a procesului a arătat că, în dosarul cauzei, Ministerul Justiţiei (MJ) a transmis o cerere a unui tribunal din Liechtenstein, prin care această instanţă solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) detalii cu privire la judecarea lui George Copos în acest caz.

Instanţa străină doreşte să mai afle, potrivit magistratului asistent, ce condamnări a suferit Copos în dosarul transferurilor până la acest moment.

Magistratul asistent nu a făcut alte referiri la cererea instanţei străine.

Avocaţii din dosar, inclusiv cel a lui George Copos, au arătat că nu cunosc detalii despre această cerere şi nici nu pot preciza dacă ea poate avea legătură cu vreo cauză penală sau civilă posibil existentă pe rolul acelei instanţei din Liechtenstein.

Tot la termenul de marţi, instanţa supremă a respins mai multe cereri de amânare făcute de avocaţii celor opt oameni de fotbal judecaţi în acest dosar şi a decis începerea audierii celor care au optat să facă declaraţii în faza recursurilor.

La termenul din 5 martie al dosarului transferurilor, şapte dintre cei opt oameni de fotbal inculpaţi, respectiv George Copos, Gigi Neţoiu, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Victor Becali şi Jean Pădureanu, au arătat că vor să dea declaraţii în faza judecării recursului în acest caz, în vreme ce Ioan Becali le-a spus magistraţilor că se prevalează de dreptul la tăcere.

În 19 februarie, ICCJ a respins cererea DNA privind aplicarea interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători. Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici