Un turist a murit, după ce a căzut într-o prăpastie din Bucegi - VIDEO

Un turist de 21 de ani, grav accidentat după ce a căzut 200 de metri într-o prăpastie în timp ce cobora pe un traseu interzis din Munţii Bucegi, a murit, sâmbătă, la Spitalul de Urgenţă din Braşov.

167 afișări
Imaginea articolului Un turist a murit, după ce a căzut într-o prăpastie din Bucegi - VIDEO

Un turist a murit, după ce a căzut într-o prăpastie din Bucegi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni, tânărul a alunecat pe zăpadă şi a căzut peste două sute de metri într-o prăpastie, iar colegul său a dat alarma imediat.

Pentru salvarea turistului, aflat în comă, a fost nevoie de intervenţia a două echipe de salvamontişti, de meteorologii de la staţia Vârfu Omu, dar şi de un elicopter pentru a prelua victima şi a o transporta de urgenţă la spital.

"Fără să ţină cont de sfaturile meteorologilor, cei doi turişti au plecat de la Cabana Omu spre staţiunea Buşteni prin Valea Cerbului, pe un traseu interzis în această perioadă. La un moment dat, unul dintre ei a alunecat pe zăpada şi a căzut câteva sute de metri", a declarat Voicu Vlad, de la Serviciul Salvamont Bran.

"După incident, prietenul tânărului căzut în râpă a sunat la Serviciul unic de urgenţă 112 pentru a cere ajutor. Alertaţi, am pornit spre locul accidentului, însă vremea rea ne-a pus mari probleme, astfel că am fost nevoiţi să chemăm în ajutor un elicopter", a precizat Voicu Vlad.

Ajuns în Bucegi, pilotul elicopterului a fost nevoit să aştepte până când ploaia şi ninsoarea s-au mai potolit puţin.

Video Stirileprotv.ro

După un zbor şi o aterizare în condiţii extrem de periculoase, elicopterul a fost aşezat la sol cât mai aproape posibil de turistul care se zbătea între viaţă şi moarte.

"Deşi elicopterul începuse să se afunde în zăpadă, pilotul a reuşit să-l ridice şi să pornească cea mai mare viteză spre Spitalul de Urgenţă din Braşov. Era rănit grav, a căzut pe zăpadă, apoi peste o stâncă, s-a lovit la cap, avea răni destul de serioase", a declarat Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni.

În pofida eforturilor medicilor, tânărul turist a murit pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici