Un urs a intrat într-o casă din judeţul Harghita. Vânătorii au pus mâna pe armă, ca să-l alunge

  • Un urs a intrat marţi seara într-o casă din oraşul Bălan, judeţul Harghita.
  • Vânătorii au tras cu arma, ca să alunge ursul care a devenit agresiv.
412 afișări
Imaginea articolului Un urs a intrat într-o casă din judeţul Harghita. Vânătorii au pus mâna pe armă, ca să-l alunge

Un urs a intrat într-o casă din judeţul Harghita. Vânătorii au pus mâna pe armă, ca să-l alunge

Jandarmii din Harghita au fost solicitaţi să intervină marţi seara pentru alungarea unui urs din oraşul Bălan. Apelul a fost făcut de o femeie care semnala prezenţa a 3 urşi pe strada 1 Decembrie 1918 din oraşul Bălan.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, care împreună cu reprezentanţi ai asociaţiei de vânători şi primarul localităţii au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuinţelor.

În timpul intervenţiei, ursul a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil.

„A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenţie, ursul fiind astfel, rănit. Acesta a fost alungat până la urmă în pădurea din apropiere, nefiind înregistrate decât pagube materiale pe timpul intervenţiei. La faţa locului a fost prezent tot timpul şi un echipaj SMURD”, au transmis jandarmii.

Echipa de jandarmi a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Miercuri dimineaţa se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop.

De la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 15 apeluri, făcute prin 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urs,
jandarmi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici