Un urs a intrat într-o gospodărie şi a mâncat un porc de 150 de kilograme

Un urs a pătruns, în noaptea de luni spre marţi, într-o gospodărie din localitatea Colţi, judeţul Buzău, de unde a luat un porc de 150 de kilograme. Autorităţile locale au mers pe teren pentru stabilitarea pagubelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5453 afișări
Imaginea articolului Un urs a intrat într-o gospodărie şi a mâncat un porc de 150 de kilograme

Un urs a intrat într-o gospodărie şi a mâncat un porc de 150 de kilograme

Viceprimarul localităţii Colţi, Octavian Stanciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un urs atacat, în noaptea de luni spre marţi, o gospodărie din comună, de unde a luat un porc de 150 de kilograme.

”Oamenii s-au uitat cum este luat porcul din ogradă. Nu puteau interveni. Ursul l-a mâncat, am înţeles că ar fi şi îngropat din porc prin pădure. A venit primăvara şi coboară din pădure. Este primul lui atac, dar ne aşteptăm şi la altele”, a declarat Stanciu.

Viceprimarul a adăugat că marţi autorităţile au mers la gospodăria atacată de urs pentru constatare.

”Am mers pentru constatare. Am făcut şi adrese către Garda Forestieră şi către mediu. Aceste adrese trebuie făcute pentru despăgubire, altă putere nu avem. Din gospodăria asta ursul a mai luat acum doi ani tot un porc”, a afirmat viceprimarul din Colţi.

Potrivit acestuia, ursul terorizează localnicii de aproximativ patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici