Un weekend plin pentru salvamontişti. 40 de persoane au fost salvate sâmbătă de pe munte

Salvamontişii au primit, în ultimele 24 de ore, 36 de apeluri de urgenţă, în urma cărora 40 de persoane au fost salvate, a anunţat duminică dimineaţa Dispeceratul Naţional Salvamont.

205 afișări
Imaginea articolului Un weekend plin pentru salvamontişti. 40 de persoane au fost salvate sâmbătă de pe munte

Sâmbătă a fost o zi plină pentru salvamontiştii din întreaga ţară prezenţi pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi în zonele montane cu mare afluenţă turistică.

La Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 36 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont. Cele mai multe apeluri, 6, au fost primite de Salvamont Lupeni, câte 5 de Salvamont Braşov şi Alba, 4 de Salvamon Gorj, câte 3 de salvamontiştii din Maramureş, Voineasa şi Harghita, două de cei din Caraş-Severin şi câte un apel pentru Salvamont Neamţ, Cluj, Dâmboviţa şi Hunedoara.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 40 persoane, dintre care 11 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD şi una elicopterului SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici