Un zid a căzut peste şase persoane în zona Gării de Nord. Unul dintre muncitori este în stare foarte gravă

Echipajele SMURD au scos şase persoane de sub zidul care s-a prăbuşit în zona Gării de Nord, la faţa locului fiind prezentă şi o echipă a ITM Bucureşti pentru a vedea dacă au fost respectate condiţiile de securitate în muncă.

1425 afișări
Imaginea articolului Un zid a căzut peste şase persoane în zona Gării de Nord. Unul dintre muncitori este în stare foarte gravă

Un zid a căzut peste şase persoane în zona Gării de Nord. Unul dintre muncitori este în stare foarte gravă (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şef al ITM Bucureşti, toate persoanele implicate în incident aveau contracte de muncă încheiate cu firma Com Metal SRL şi vechime în cadrul companiei între cinci şi zece ani.

Constantin Bujor a precizat că, din declaraţiile angajatorului, rezultă că muncitorii - care făceau lucrări de demolare şi de consolidare a zidului - aveau echipament de protecţie.

El a precizat că inspectorii de muncă nu pot verifica deocamdată dacă zidul a fost asigurat, aşa cum prevăd procedurile, dar, din primele date, rezultă posibilitatea ca măsurile luate să nu fi fost complete.

Doi inspectori de muncă sunt la faţa locului şi analizează cauzele producerii acestui eveniment şi dacă au fost respectate condiţiile de securitate în muncă.

Numărul persoanelor peste care s-a prăbuşit un zid, joi, în zona Gării de Nord a ajuns la şase, toate fiind transportate la spitale, una în stare foarte gravă.

Dintre cele şase persoane, trei au fost transportate la Spitalul Floreasca, două la Spitalul Elias şi una la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Una dintre cele trei persoane duse la Spitalul Floreasca este în stare foarte gravă, cu traumatisme cranio - cerebral sever, toracic şi abdominal.

Trei victime au traumatisme cranio - cerebrale minore, fiind conştiente, iar o alta are traumatism puternic la gambă.

Şeful ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei victimele erau muncitori, care făceau lucrări de demolare şi de consolidare a zidului respectiv.

Doi inspectori de muncă sunt la faţa locului şi analizează cauzele producerii acestui eveniment şi dacă au fost respectate condiţiile de securitate în muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici