Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, inclusiv pentru români, declarată focar de coronavirus

  • Insula Phuket, care aparţine de Thailanda, a fost închisă din cauza răspândirii coronavirusului
  • Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din această ţară şi chiar din Asia de sud-est, Phuket este tratata de autorităţile de la Bangkok ca fiind focar de COVID-19
  • Phuket are 400.000 locuitori şi cea mai mare rată de infectare
4881 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, inclusiv pentru români, declarată focar de coronavirus

Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, inclusiv pentru români, declarată focar de coronavirus

Insula Phuket, care aparţine administrativ de Thailanda şi pe care trăiesc circa 400.000 oameni, a intrat în stare de carantină totală, scrie CNN. Toate porturile au fost închise, la fel şi plajele, restaurantele şi celelalte atracţii.
 
"N-am văzut niciodată în 30 de ani aşa ceva. Străzile sunt pustii, bărcile nu mai merg pe apă, plajele goale", a spus Krichai Rojanapornsatit pentru CNN.
 
Potrivit sursei citate, Phuket are cea mai mare rată de infectare dintre toate cele 77 de provincii ale Thailandei, cu 38.95 cazuri la fiecare 100.000 locuitori. Spre deosebire de Phuket, în Bangkok, capitala ţării, rata de infectare este de 21.90 la 100.000 locuitori.
 
CNN scrie că localnicilor li s-a cerut să stea în case între 13 şi 26 aprilie, ulterior urmând să fie emis un nou ordin, în funcţie de situaţie.
 
Aeroportul Internaţional Phuket a fost închis până la 30 apriie, iar podul care duce către insulă este păzit de poliţie.
 
Insula Phuket are o capacitate de peste 88.000 camere de hotel şi reprezintă o sursă importantă de venit la bugetul Thailandei, ţară care îşi bazează economia pe turism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici