Unchiul fetei de 11 ani a fost audiat de magistraţii

Tânărul care a violat-o pe fata de 11 ani rămasă însărcinată şi care a fost prins de poliţişti din Petricani, judeţul Neamţ a fost audiat, marţi, la Tribunalul Neamţ, el declarându-se nevinovat.

26 afișări
Imaginea articolului Unchiul fetei de 11 ani a fost audiat de magistraţii

Unchiul fetei de 11 ani a fost audiat de magistraţii

Iniţial, autorităţile anunţaseră că îl vor trimite pe Adrian Fasolă la Bacău, pentru a fi audiat la Curtea de Apel, care a emis mandatul de arestare în lipsă pe numele său, însă tânărul a rămas, în noaptea de luni spre marţi, în arestul Poliţiei Judeţene Neamţ.

Marţi, Adrian Fasolă a fost dus la Tribunalul Neamţ, unde a fost audiat, în jurul orei 12.00, el declarând în faţa magistraţilor că este nevinovat şi că părinţii fetei au vrut să se răzbune pe el, potrivit unor surse din Tribunalul Neamţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Neamţ, inspector Cătălina Bădeanu, Adrian Fasolă ar fi trebuit dus, marţi, la Curtea de Apel Bacău, dar poliţiştilor li s-a comunicat că acesta va fi audiat de un judecător al Tribunalului Neamţ, care este instanţa de fond care judecă această cauză.

Bădeanu a spus că Fasolă a fost audiat, marţi, de un judecător al Tribunalului Neamţ, în şedinţă secretă şi în prezenţa unui avocat ales.

Ea a precizat că Fasolă este încarcerat în prezent în arestul IJP Neamţ, în baza mandatului de arestare de 30 de zile emis de Curtea de Apel Bacău, cercetările în acest caz fiind continuate de procurori ai Parchetului Tribunalului Neamţ.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bacău, judecător Cătălin Şerban, a declarat că s-a decis ca Fasolă să fie audiat la Tribunalul Neamţ în urma unei consultări între preşedinţii Curţii de Apel Bacău şi Tribunalului Neamţ.

El a declarat pentru MEDIAFAX că cei doi preşedinţi de instanţă s-au consultat în acest caz, fiind o situaţie nemaiîntâlnită în practică, în ceea ce priveşte audierea persoanei pe numele căreia există un mandat de arestare emis în lipsă. Potrivit lui Şerban, au existat probleme cu interpretarea articolului 152 din Codul de Procedură Penală care se referă la instanţa ce audiază persoana arestată în lipsă şi s-a decis ca tânărul să fie audiat de instanţa de fond, adică de Tribunal.

Articolul 152 din Codul de Procedură Penală prevede, la punctul 3, că persoana arătată în mandat primeşte un exemplar al mandatului şi este condusă la judecătorul care a emis mandatul.

Adrian Fasolă care era dat în urmărire, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, a fost ridicat de poliţişti luni, la ora 14.30, din atelierul de tâmplărie al unei cunoştinţe din localitatea Petricani. Adrian Fasolă se adăpostise în acel atelier de aproximativ o săptămână.

Fata a rămas însărcinată după ce ar fi fost violată, în urmă cu cinci luni, de unchiul său, în vârstă de 19 ani.

Florina, care a făcut, vineri, întrerupere de sarcină la Spitalul King’s College din Londra, va reveni în România la sfârşitul acestei săptămâni, pentru că, între timp, românca la care a fost găzduită vrea să-i ofere o mini-vacanţă.

Potrivit Roxanei, femeia care a susţinut-o moral şi financiar pe fata din Neamţ şi care a găzduit-o la Londra, Florina şi mama ei se vor întoarce în România de-abia la sfârşitul săptămânii.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, fata de 11 ani s-ar putea întoarce la spital pentru control, în cazul în care apar probleme.

"Doctorul ne-a spus că, în cazul în care intervine ceva, să mergem înapoi. Însă, până acum, fetiţa se simte foarte bine", a declarat gazda fetei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici