Unchiului profesorului Marius Balo, închis în China pentru o fraudă cu 80 de dolari, anunţă că va intra în greva foamei în semn de protest

Ioan Felecan, unchiul profesorului clujean Marius Balo aflat în închisoare în China, ameninţă cu greva foamei din data de 1 iulie. El cere autorităţilor să ia măsuri urgente pentru transferarea în România a nepotului său.

382 afișări
Imaginea articolului Unchiului profesorului Marius Balo, închis în China pentru o fraudă cu 80 de dolari, anunţă că va intra în greva foamei în semn de protest

Unchiului profesorului Marius Balo, închis în China pentru o fraudă cu 80 de dolari anunţă că va intra în greva foamei în semn de protest

Avocatul lui Marius Balo, Eugen Iordăchescu, susţine că nu este acceptabil ca România să-şi trateze proprii cetăţeni cu atâta indiferenţă şi nepăsare şi trebuie să-i apere.

„Este de neconceput ca statul să nu se implice în mod activ în această chestiune, adoptând o poziţie pasivă şi aşteptând ca într-un final Marius Balo să-şi execute întreaga pedeapsă în China. Nu e admisibilă o astfel de manifestare, motiv pentru care Ioan Felecan, unchiul lui Marius Balo, mi-a comunicat că a decis să intre în greva foamei de la 1 iulie. Nu mai poate accepta tergiversările în acest caz”, a spus Iordăchescu.

Acesta a precizat că Ioan Felecan, singura rudă în viaţă a lui Marius Balo, cere autorităţilor să ia de urgenţă măsurile necesare astfel încât acesta să îşi execute pedeapsa într-un penitenciar din România.

Eugen Iordăchescu a afirmat că Interpol România este în tratative pentru ca o echipă de poliţişti să meargă în China pentru a-l aduce pe Balo în România.

În 9 ianuarie 2020 Ministerul Justiţiei din China şi-a dat acordul pentru transferarea lui Marius Balo în România, iar de atunci până în luna iunie autorităţile române nu au întreprins niciun demers în acest sens.

„Starea de sănătate a românului este relativ bună”, a mai spus avocatul.

Profesorul clujean Marius Balo s-a stabilit în China în anul 2010 şi a fost angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing, unde a ocupat funcţia de trainer. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing.

El a fost condamnat în 2014 la 8 ani de închisoare pentru o presupusă infracţiune de fraudă contractuală cu un prejudiciu de 80 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici