Undă verde de la Federal Aviation pentru taxiurile zburătoarea în America

Federal Aviation a descris etapele care vor duce la introducerea acestor aeronave, care vor fi mai mici decât avioanele şi decât elicopterele, iar decolarea şi aterizarea lor se vor desfăşura pe verticală.

306 afișări
Imaginea articolului Undă verde de la Federal Aviation pentru taxiurile zburătoarea în America

Undă verde de la Federal Aviation pentru taxiurile zburătoarea în America

Nu mai este un subiect science-fiction: taxiurile zburătoare vor ajunge în 2028.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a publicat un document care prezintă paşii pentru introducerea şi crearea unei pieţe competitive a taxiurilor zburătoare. Aeronava va fi mai mică decât avioanele şi elicopterele, iar decolarea şi aterizarea lor se vor desfăşura pe verticală.

Planul FAA, instituţia care certifică aeronavele şi regulile pe care piloţii şi companiile trebuie să le urmeze, arată încrederea autorităţilor în tehnologie.

„Planul prezentat va servi drept bază pentru intrarea în serviciu a taxiurilor zburătoare şi ilustrează modul în care aeronavele şi piloţii vor fi certificaţi, precum şi accesul la spaţiul aerian, dezvoltarea infrastructurii şi menţinerea siguranţei.

Aeronavele pe care lucrează companiile angajate pe acest front sunt electrice şi conţin noi tehnologii şi sisteme care trebuie să fie certificate individual de către FAA”, spune Paul Fontaine, de la Autoritatea Federală de Aviaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici