Unde să nu călătoreşti. Care sunt cele mai periculoase oraşe din Europa

Marile metropole sunt cunoscute ca fiind printre oraşele cu cea mai ridicată rată a violenţei. Nu este o regulă, însă. Uneori, în unele dintre cele mai mici şi mai neînsemnate oraşe se ascund războaie, acte de terorism, tensiuni etnice sau crimă organizată. Iar Europa nu duce deloc lipsă de astfel de zone.

1479 afișări
Imaginea articolului Unde să nu călătoreşti. Care sunt cele mai periculoase oraşe din Europa

Unde să nu călătoreşti. Care sunt cele mai periculoase oraşe din Europa

Iată mai jos in ce oraşe de pe bătrânul continent în care, daca nu locuieşti acolo, nu este indicat nici să te duci în vizită.

Sofia, Bulgaria
Aproape o treime dintre locuitorii capitalei ţării vecine spun ca nu se simt în siguranţă în propriul oraş. Deşi numărul crimelor a scăzut în 2010, jafurile şi furturile sunt în continuare foarte frecvente.
Cel mai ingrijorator fenomen din Sofia este crima organizată. În 2010, un realizator de radio a fost asasinat în plină zi. Şi deşi cel care a fost responsabil de asasinat - un cunoscut gangster din Bulgaria, a fost arestat, a trebuit să fie eliberat ulterior pentru că nimeni nu voia să depună mărturie impotriva lui.
În 2009, ambasada SUA la Sofia raporta că între 1993 şi 2008, în capitala Bulgariei se produseseră 140 de asasinate.
Mitrovica, Kosovo
Oras divizat între sârbi şi albanezi, în Mitrovica au loc frecvent scandaluri din motive etnice. În această cauză, în oraş, încă mai sunt prezente numeroase trupe NATO de menţinere a păcii.
Citeşte mai multe despre cele mai periculoase oraşe din Europa pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici