Unde se duc românii în minivacanţa de 1 decembrie. Iată topul destinaţiilor

Valea Prahovei, marile oraşe şi staţiunile balneoclimaterice conduc în topul destinaţiilor căutate de români pentru minivacanţa de 1 Decembrie, potrivit unui studiu.

7381 afișări
Imaginea articolului Unde se duc românii în minivacanţa de 1 decembrie. Iată topul destinaţiilor

Unde se duc românii în minivacanţa de 1 decembrie. Iată topul destinaţiilor

Potrivit Travelminit.ro, anul acesta minivacanţa de 1 Decembrie se transformă într-o adevărată vacanţă prelungită, în care românii îşi pot organiza o călătorie de 5-6 zile. Deşi oficial doar zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, adică zilele de marţi şi miercuri, Guvernul a hotărât să transforme şi ziua de luni, 29 noiembrie, în zi nelucrătoare pentru bugetari, astfel încât să se poată face o punte cu weekendul. Această decizie nu se aplică şi pentru angajaţii din mediul privat, dar cei mai mulţi dintre ei şi-au luat deja concediu pentru data de 29 noiembrie şi au planuri pentru un sejur prelungit.

Cei mai mulţi români îşi vor petrece zilele libere în ţară, staţiunile montane şi marile oraşe fiind destinaţiile cu cele mai multe rezervări în această minivacanţă.

Potrivit unui raport al companiei, cele mai căutate destinaţii pentru această minivacanţă sunt Braşovul (16% dintre rezervări), staţiunile montane de pe Valea Prahovei (13% dintre rezervări), destinaţiile balneoclimaterice, cum sunt Sovata, Băile Felix sau Băile Tuşnad (10% dintre rezervări). Spre deosebire de 2020, când românii nu s-au mai putut bucura de atât de multe city-break-uri în ţară, un procent foarte mare din numărul total al rezervărilor este acoperit acum şi de marile oraşe (31%), precum Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Sibiu. În plus, multe dintre ele au şi o mare însemnătate istorică şi au anunţat deja organizarea unor ceremonii festive dedicate Zilei Naţionale, dar şi deschiderea târgurilor de Crăciun, ceea ce înseamnă că turiştii vor putea participa la aceste evenimente în condiţiile impuse de lege.

De asemenea, conform Travelminit.ro, pe platformă au fost înregistrate cele mai multe rezervări pentru hoteluri (37%), urmate de rezervările pentru pensiuni (36%) şi apartamente (10%). Restul listei este ocupat de unităţi de cazare precum case de vacanţă, vile, moteluri etc.

De asemenea, în comparaţie cu anii trecuţi, 2019 şi 2020, raportul relevă şi o creştere a numărului de nopţi rezervate în timpul minivacanţei de 1 Decembrie. Dacă până acum turiştii obişnuiau să rezerve, în medie, sejururi de două nopţi, de această dată aceştia au rezervat minimum 3 nopţi, semn că puntea făcută între weekend şi zilele libere legale a oferit un stimul important turismului intern.

Preţurile la cazare sunt mai mari în 2021 faţă de 2020, însă acest lucru era de aşteptat, în contextul scumpirilor recente şi în condiţiile în care, anul trecut, industria turismului s-a confruntat cu perioadele de pauză ca urmare a restricţiilor, notează realizatorii studiului.

Astfel, pentru minivacanţa de Ziua Naţională, preţul unui sejur pentru doi adulţi, două nopţi, este de 602 lei, cu 17% mai mare decât tarifele medii din 2020. Pentru un sejur pentru doi adulţi şi doi copii, timp de două nopţi, preţul mediu este de 838 de lei, cu 64% mai mare decât în 2020, dar şi cu 11% mai mic decât în 2019, un an în care turismul intern a mers foarte bine, fără să fie afectat de situaţia pandemică. Nu în ultimul rând, preţul unui sejur pentru doi adulţi şi doi copii, timp de trei nopţi, este de 1.376 lei, cu 17% mai mare decât în 2020.

Turiştii încă mai pot achiziţiona cazări cu voucherele de vacanţă pe care nu le-au utilizat în 2019 şi 2020, valabilitatea lor fiind prelungită până în prezent.

„Ne bucurăm că avem un sezon bun pentru turismul intern, cu un număr mare de rezervări la cazări din toată România pentru această minivacanţă de 1 Decembrie, o dovadă în plus a faptului că turiştii noştri îşi doresc să călătorească şi să se bucure de experienţe faine în ţară. Bineînţeles, anul acesta, succesul se datorează şi acestui weekend prelungit, cu 5 zile libere consecutive, un avantaj semnificativ pentru planurile de vacanţă ale românilor. Aceştia îşi vor petrece zilele libere preponderent în destinaţii cu tradiţie pentru acest sezon, Valea Prahovei şi Braşov, iar noi ne bucurăm să le putem oferi o varietate de pachete şi oferte de cazare în toate regiunile ţării”, spune Timea Ambrus, manager operaţional Travelminit.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici