Unitatea aeriană SMURD nu mai este operaţională de zece zile pentru că s-a stricat elicopterul

Unitatea aeriană SMURD inaugurată la Arad la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a deservi tot vestul ţării, nu mai este operaţională de zece zile pentru că elicopterul primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a defectat.

262 afișări
Imaginea articolului Unitatea aeriană SMURD nu mai este operaţională de zece zile pentru că s-a stricat elicopterul

Unitatea aeriană SMURD nu mai este operaţională de zece zile pentru că s-a stricat elicopterul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Elicopterul de tip EC 135 care se află în dotarea unităţii aeriene SMURD care deserveşte şase judeţe din vest s-a defectat de Anul Nou, în timpul unui zbor de verificare, iar de atunci nu a mai avut nicio intervenţie.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, defecţiunea a survenit pe fondul uzurii unei piese.

"S-a constatat o defecţiune tehnică, una cauzată de uzura unei piese care a fost comandată între timp. Sunt aşteptaţi la Arad reprezentanţii producătorului elicopterului pentru a face reparaţiile necesare. Astfel de situaţii sunt inerente, mai ales că aparatul de zbor nu era unul nou", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Ramona Creţu.

Oficialii locali au spus că va mai dura câteva zile până când elicopterul va fi reparat şi va putea să fie folosit din nou.

De la inaugurarea bazei aeriene SMURD de pe aeroportul din Arad, care a avut loc în 26 noiembrie 2011, elicopterul a intervenit în 16 cazuri medicale grave.

Noua unitate SMURD a fost inaugurată în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, şi a lui Raed Arafat.

Unitatea deserveşte judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor şi Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici