Uniunea Europeană, în impas în legătură cu legea privind protejarea naturii

Politica Uniunii Europene de refacere a naturii e în impas, votul de luni pentru adoptarea unui proiect de lege în acest sens fiind anulat, după ce Ungaria şi-a retras în mod neaşteptat sprijinul.

974 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană, în impas în legătură cu legea privind protejarea naturii

UE, în impas în legătură cu legea privind protejarea naturii

Votul, programat să aibă loc în cadrul unei reuniuni a miniştrilor Mediului din ţările UE la Bruxelles, a fost anulat după ce Ungaria a declarat că nu va mai susţine politica de mediu propusă.

Aşa-numita ”Legea a naturii” este cea mai recentă politică de mediu a UE, care a fost pusă sub semnul întrebării pe fondul mai multor luni de proteste ale fermierilor din UE, legate inclusiv de reglementările ecologice stricte ale UE. Uniunea Europeeană a atenuat deja numeroase restricţii ecologice pentru a încerca să evite alte proteste, relevă Reuters.

"Sectorul agricol este un sector foarte important, nu numai în Ungaria, ci peste tot în Europa", a declarat secretarul de stat pentru Mediu din Ungaria, Aniko Raisz. Ea a precizat că printre preocupările Ungariei se numără şi costurile.

Alain Maron, ministrul belgian al Mediului, care a prezidat discuţiile de luni, a declarat că negocierile vor continua, dar că nu este clar ce modificări ale legii ar putea convinge oponenţii.

Legea s-ar număra printre cele mai importante politici de mediu ale UE, impunând ţărilor să introducă măsuri de refacere a naturii pe o cincime din terenurile şi mările lor până în 2030.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici