Unul din evadaţii de la secţia 19 de Poliţie a fost arestat în cazul jafului armat de pe A1

Un bărbat suspectat că, alături de alţi indivizi, a luat parte la jaful armat din 2011 de pe Autostrada 1, în urma căruia au fost furate 22 de kilograme de aur, a fost arestat pentru 30 de zile, el fiind prins după ce a evadat din secţia 19 Poliţie din Capitală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

806 afișări
Imaginea articolului Unul din evadaţii de la secţia 19 de Poliţie a fost arestat în cazul jafului armat de pe A1

Unul din evadaţii de la secţia 19 de Poliţie a fost arestat în cazul jafului armat de pe A1 (Imagine: Claudiu Irimie/ Arhiva Mediafax Foto)

Tulli Marius Renato, care a evadat alături de Costel Grosu pe 6 martie din arestul Secţiei 19 Poliţie şi care a fost prins la patru zile după, a fost adus, luni, la Piteşti, unde este anchetat că a luat parte la jaful săvârşit în vara anului 2011, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Marţi, magistraţii Judecătoriei Piteşti au decis ca bărbatul să fie arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

"Inculpatul a fost transferat din arestul Poliţiei Capitalei în arestul IPJ Argeş, luni. Marţi, acesta a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Piteşti care au decis să emită mandat pentru 30 de zile pe numele acestuia. Este posibil ca miercuri să fie transferat din nou la Bucureşti. De această dată, inculpatul care a evadat după care a fost prins şi adus în Argeş a fost audiat într-un alt dosar în care este acuzat de complicitate la tâlhărie calificată. În acelaşi dosar, un bărbat a fost condamnat şi un altul se află în arest preventiv din ianuarie 2016", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Ştefan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Pe 9 august 2011, Tulli Marius Renato, împreună cu alţi bărbaţi, ar fi oprit în trafic, pe A1, un autoturism în care se aflau două persoane şi prin ameninţare cu un pistol le-ar fi deposedat pe acestea de trei genţi în care se aflau 22 de kilograme de bijuterii din aur, în valoare aproximativă de 600.000 de euro şi două telefoane mobile. Autoturismul aparţinea unei firme de bijuterii a unui cetăţean turc şi transporta aurul pentru o expoziţie organizată la Sibiu.

"Bărbatul este cercetat pentru complicitate la tâlhărie calificată, faptă săvârşită în data de 9 august 2011, pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, km 83, atunci, când au fost sustrase, prin exercitarea de violenţe, circa 22 de kilograme de bijuterii din aur. (...) Tulli nu a dat declaraţii. A ales să se prevaleze de dreptul la tăcere. În momentul de faţă este arestat preventiv într-o cauză instrumentată de DIICOT, are condamnări şi pentru înşelăciune, pentru trafic de droguri, precum şi pentru alte fapte. Dintre cei trei inculpaţi în acest caz, Rustem a spus evaziv ce s-ar fi întâmplat cu bijuteriile însă varianta susţinută de către acesta nu a putut fi confirmată prin probe administrare ulterior în cauză. El a spus că ar fi fost predate în municipiul Bucureşti unor persoane, ar fi fost topite şi mai departe revândute pe piaţa neagră. Din declaraţia inculpatului Rustem bijuteriile au ajuns în Bucureşti, iar probele administrare de noi susţin acest fapt. Locul unde au ajuns şi persoana căreia i-au fost predate nu le-am putut stabili până acum. A fost audiat şi celălalt complice în cursul anului 2015. A fost de asemenea arestat preventiv pentru fapte săvârşite pe teritoriul României. Ulterior, după ce a fost pus în libertate, a părăsit teritoriul României. Nu putem preciza că inculpaţii ar fi avut complici şi în străinătate. Probabil dacă au părăsit teritoriul ţării a fost pentru a îngreuna identificarea lor", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici