Unul din pădurarii răniţi de urs, operat la mâna stângă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Celălalt a refuzat internarea

Unul dintre pădurarii răniţi vineri de un urs, în timp ce participau ca gonaci la o partidă de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru (Argeş), a fost operat la mâna stânga la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, iar cel de-al doilea, rănit la şold, a refuzat internarea.

123 afișări
Imaginea articolului Unul din pădurarii răniţi de urs, operat la mâna stângă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Celălalt a refuzat internarea

Unul din pădurarii răniţi de urs, operat la mâna stângă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Celălalt a refuzat internarea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal Curtea de Argeş, medicii au luat decizia de a-l transfera pe bărbatul de 40 de ani, care are fracturi şi muşcături la degetele mâinii stângi, de la Curtea de Argeş la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Totodată, cel de-al doilea pădurar, care a suferit leziuni uşoare la şold şi la picioare, a refuzat să fie internat.

Pe de altă parte, medicii veterinari au prelevat probe de la ursul care i-a atacat pe cei doi pădurari, pentru a fi analizate în laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş pentru a se stabili dacă animalul avea rabie.

"Au fost prelevate probe pentru analizele de laborator care vor stabili dacă acest animal era turbat. Urmează să începem aceste investigaţii, iar rezultatele le vom avea sâmbătă dimineaţă", a declarat directorul DSVSA Argeş, Daniel Lupu.

Doi pădurari au fost atacaţi, vineri, de un urs, în timp ce participau ca gonaci la o partidă de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru.

"Vânătoarea a avut loc în zona Tulburea-Corbeni, în timp ce pădurarii goneau doi urşi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a întors spre ei. Se pare că, speriat, unul dintre pădurari a tras un foc de armă, iar apoi ursul l-a atacat. Celălalt pădurar a încercat să îşi salveze colegul, fiind şi el rănit", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Adelina Florescu.

Unul dintre pădurari a fost rănit la o mână, iar celălalt are leziuni la şold şi la un picior, ambii fiind transoportaţi la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, afirma că ursul care i-a atacat pe cei doi pădurari a fost împuşcat.

Tot în localitatea argeşeană Corbeni, în iulie 2009 un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un urs în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localităţii, animalul fiind omorât apoi de câţiva localnici, cu furci şi topoare.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite, după ce au fost atacate de urşi, în judeţul Dâmboviţa.

Primele incidente au avut loc sâmbătă, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Ursul care a atacat cele patru persoane a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind insituită carantina.

Miercuri, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de un alt urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, în zona de carantină, animalul nefiind prins până vineri. În acest caz, autorităţile au stabilit că a fost vorba despre braconaj, ursul rămânând prins într-un laţ, de unde a reuşit să scape, atacându-l pe bărbatul de 63 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici