Unul dintre bărbaţii cercetaţi pentru trafic de droguri a fost operat după ce a înghiţit stupefiantele

Unul dintre bărbaţii cercetaţi de procurorii din Hunedoara, în urma percheziţiilor care au vizat o reţea de traficanţi şi consumatori de droguri, între care şi elevi de liceu, a fost operat, joi, după ce a înghiţit "o pungă cu droguri", în momentul în care poliţiştii au descins în apartamentul său.

527 afișări
Imaginea articolului Unul dintre bărbaţii cercetaţi pentru trafic de droguri a fost operat după ce a înghiţit stupefiantele

Unul dintre bărbaţii cercetaţi pentru trafic de droguri a fost operat după ce a înghiţit stupefiantele (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, unul dintre tinerii cercetaţi în acest caz a înghiţit "o pungă cu droguri" ca să scape de poliţişti.

"Unul dintre suspecţi este internat în spital, după ce joi, când poliţiştii au năvălit în apartament, a înghiţit o pungă cu droguri. Acesta a fost operat de urgenţă", au declarat surse din cadrul anchetei.

Aceleaşi surse afirmă că tânărul, Alin Truţă, este originar din Timişoara, însă locuia împreună cu concubina sa în municipiul Vulcan.

Tânărul este internat în Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde a fost operat de urgenţă.

Directorul spitalului, doctorul Alin Vasilescu, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că starea bărbatului este "acceptabilă".

Surse din cadrul anchetei au mai declarat că anchetatorii vor cere pentru bărbatul internat în spital mandat de arestare în lipsă.

Totodată, reprezentanţii DIICOT Hunedoara au declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că au fost emise 23 de propuneri de arestare preventivă pentru persoanele cercetate pentru trafic şi consum de droguri.

Tribunalul Hunedoara urmează să decidă, vineri, în cazul acestor propuneri.

Un număr de 46 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, fiind vizate persoane acuzate de comercializarea în mod ilegal de produse etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi de droguri de risc şi de mare risc.

În Valea Jiului au avut loc perchezeţii în trei localităţi, respectiv Petroşani, Vulcan şi Lupeni, potrivit anchetatorilor fiind căutaţi traficanţi şi consumatori de droguri.

În urma percehziţiilor, aproximativ 80 de persoane din judeţul Hunedoara au fost duse la audieri la sediul DIICOT Deva.

Potrivit reprezentanţilor DIICOT Hunedoara, descinderile de joi dimineaţă din Petroşani, Vulcan şi Lupeni au vizat o grupare infracţională organizată specializată în trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc şi substanţe etnobotanice.

Traian Berbeceanu, comisar şef la BCCO Alba, declara că drogurile erau introduse în ţară, după care erau transportate în zona Văii Jiului şi comercializate de diferiţi dealeri structuraţi pe diferite niveluri ierarhice în cadrul grupării infracţionale.

"Pe de altă parte, dealerii se aprovizionau cu substanţe etnobotanice din Bucureşti şi Cluj, substanţele fiind trimise prin firme de curierat", spunea Traian Berbeceanu.

Consumatorii au în general vârste peste 15 ani, dar şi 25-26 de ani, mulţi dintre ei fiind elevi ai unităţilor de învăţământ din Valea Jiului.

Berbeceanu preciza că au fost ridicate droguri de risc, respectiv marijuana si haşiş, droguri de mare risc - amfetamine şi produse etnobotanice de toate categoriile.

Anchetatorii afirmau că printre cei ridicaţi pentru audieri erau şi persoane care au fost cercetate pentru infracţiuni de trafic şi consum de droguri, dar şi în dosarul Ketamina.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat corespondentului MEDIAFAX că printre cei duşi la audieri se află şi administratorul unui magazin de etnobotanice din Petroşani care a fost închis în urmă cu câteva luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici