Unul dintre şefii ISU Bucureşti, înlăturat după Colectiv, câştigă un nou proces intentat instituţiei

Prim-adjunctul ISU Bucureşti, Orlando Schiopu, suspendat după tragedia din Colectiv şi repus temporar în funcţie după o decizie a judecătorilor, a câştigat, săptămâna aceasta, anularea ordinului prin care a fost îndepărtat şi plata despăgubirilor, decizia nefiind definitivă.

6337 afișări
Imaginea articolului Unul dintre şefii ISU Bucureşti, înlăturat după Colectiv, câştigă un nou proces intentat instituţiei

Unul dintre şefii ISU Bucureşti, înlăturat după Colectiv, câştigă un nou proces intentat instituţiei (Imagine: Arhiva Foto mediafax)

În 2015, la aproape o lună de la tragedia din clubul Colectiv, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Mihai Mirel Guţă-inspector şef, Orlando Schiopu- prim-adjunct şi Gian Aldoiu - adjunct, a fost suspendată din funcţie, la recomandarea premierului Dacian Cioloş. Imediat după, prim-adjunctul suspendat, Orlando Schiopu, a intentat două procese în instanţă, unul la Tribunalul Bucureşti unde a cerut suspendarea ordinului şi unul la Curtea de Apel Bucureşti, unde a solicitat anularea decizia şi plata de despăgubiri. În luna mai, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză şi astfel ordinul a fost suspendat, iar el repus temporar pe funcţia de prim-adjunct.

Săptămâna aceasta, pe 20 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia pe fond în procesul în care se solicită anularea deciziei. Judecătorii au admis solicitarea lui Orlando Schiopu şi au decis repunerea pe funcţie şi plata de despăgubiri. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Respinge excepţia inadmisibilităţii, invocată de pârât, ca neîntemeiată. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Ordinul Inspectorului General nr. 3602/IG/25.11.2015. Obligă pârâtul la reîncadrarea reclamantului în funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii” Bucureşti şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data punerii la dispoziţie şi până la data reîncadrării efective în funcţie. Obligă pârâtul la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2500 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.12.2016", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Într-un interviu acordat, la o lună după Colectiv, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Orlando Schiopu preciza că a fost îndepărtat "ca o locomotivă stricată" şi vorbea despre susţinerea pe care i-au arătat-o subalternii.

"Sunt un om care, din punctul meu de vedere, am făcut tot ce s-a putut, ca să salvez oameni, m-am deplsat în momentul în care am fost solicitat şi, împreună cu echipa, am făcut tot ce am putut ca să salvăm oameni, iar acum sunt tras pe dreapta, ca o locomotivă bătrână, ineficientă. Apare la televizor faptul că am fost dus la DNA cu mandat, ceea ce nu era adevărat, apare faptul că sunt un mincinos. Nu apare niciunul dintre şefi să-mi ia apărarea, este un sentiment de dezamăgire totală.(...) Ştiţi, eu aici la ISU Bucureşti sunt al doilea şef şi, în general, când şefii pleacă, subordonaţii se înveselesc, dar toţi subordonaţii mei, din momentul în care m-am pus la dispoziţie şi nu mai am nici un raport de şef cu ei, mi-au luat apărarea, şi-au schimbat poza de la profil cu poza mea, îmi acordă susţinere. Pentru mine e mare onoare să fiu coleg cu ei", spunea atunci pompierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici