UPDATE Tragedie în Prahova: Al treilea copil luat de viitură a fost găsit mort/ Zeci de pompieri continuă căutările

Pompierii au găsit, sâmbătă, şi trupul băieţelului de 6 ani luat de viitura produsă în Sângeru, judeţul Prahova. Băiatul a fost găsit în zona în care, cu puţin timp în urmă, a fost descoperită sora lui, în vârstă de 9 luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2789 afișări
Imaginea articolului UPDATE Tragedie în Prahova: Al treilea copil luat de viitură a fost găsit mort/ Zeci de pompieri continuă căutările

Zeci de pompieri au reluat căutările pentru copiii luaţi de viitură în Prahova

UPDATE ora 10.45 Al treilea copil luat de viitură în judeţul Prahova a fost găsit mort

Reprezentanţii ISU Prahova au anunţat că echipele de căutare au mai găsit un băiat de 6 ani, luat de viitură în localitatea Sângeru.

Primarul comunei Sângeru, Gheorghe Radu, a spus că acesta a fost găsit tot în zona în care a fost descoperită sora lui, în vârstă de 9 luni, şi că băiatul nu prezintă semne vitale.

UPDATE ora 10.20 Prahova: Încă unul dintre copiii luaţi de viitură, găsit mort

Echipele de căutare au găsit, sâmbătă, fetiţa de 9 luni, luată de viitură cu tot cu casă, alături de cei trei fraţi şi de mama lor, în localitatea Sângeru, judeţul Prahova. Potrivit reprezentanţilor ISU, fata nu prezintă semne vitale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că echipele de căutare au găsit o fetiţă de 9 luni, la aproximativ 3 kilometri de locuinţa luată de ape. Nu prezintă semne vitale, a precizat Vasiloae.

La rândul său, primarul comunei Sângeru, Gheorghe Radu, a spus că fetiţa a fost găsită sub apă, prinsă în mâl.

„A fost găsită fetiţa de 9 luni. A stat sub apă 20 de ore, era prinsă în mâl. A fost găsită la nici 150 de metri de locul în care am salvat-o pe mama ei”, a declarat Gheorghe Radu.

Zeci de pompieri au reluat căutările pentru copiii luaţi de viitură în Prahova

Pompierii au reluat sâmbătă dimineaţa căutările copiilor luaţi de viitură în judeţul Prahova, după ce acţiunile au fost sistate pe perioada nopţii. La acţiune participă 50 de pompieri.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, căutările copiilor au fost reluate sâmbătă dimineaţa, de echipe formate din 50 de pompieri. „Echipe mixte vor căuta pe ambele maluri ale râului, în aval. La acţiune vor participa 50 de pompieri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani din localitatea Sângeru, au fost surprinşi vineri seara de viitură. „Femeia a fost salvată, însă patru minori cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului”, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii săi.

Şase echipe mixte au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată din comuna Sângeru. În aceeaşi localitate, un copil de 5 ani a fost salvat, după ce a fost surprins pe o insuliţă formată între malurile Cricovului Sărat.

În satul Radila au fost salvaţi 3 adulţi şi 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. Tot pompierii au ajutat la evacuarea a 25 de persoane care se aflau într-un microbuz, care din cauza viiturii a derapat într-un şanţ.

În Sinaia, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei de pe străzile inundate şi a unui autoturism surprins de ploaia abundentă, în timp ce în Ploieşti, pompierii au evacuat apa dintr-o locuinţă şi din subsolurile unei unităţi de învăţământ şi ale Spitalului Judeţean.

În cursul nopţii, pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe şi alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locaţii, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti, fiind afectate 76 locuinţe şi 132 gospodării.

În urma unei viituri produse vineri seara, au fost evacuate în localitatea Lapoş 100 de persoane, acestea fiind cazate temporar la rude, iar în localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Judeţul Prahova este sub avertizare Cod roşu de inundaţii, emis de INHGA, până sâmbătă, la ora 10.00.

Taguri:
viitură,
căutare,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici