Urmărire ca-n filme pe străzile oraşului Deva: un şofer a fugit de poliţişti şi a lovit cinci maşini

Urmărire ca-n filme, în noaptea de joi spre vineri, la Deva, după ce un şofer nu a vrut să oprească la semnalele poliţiştilor rutieri, iar în încercarea de a scăpa a lovit cinci maşini parcate pe un bulevard. Şoferul este căutat de oamenii legii, după ce a fugit printre blocuri.

766 afișări
Imaginea articolului Urmărire ca-n filme pe străzile oraşului Deva: un şofer a fugit de poliţişti şi a lovit cinci maşini

Incidentul s-a petrecut joi noaptea, în jurul orei 3.30, în oraşul Deva, din judeţul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat vineri că unui şofer i s-a solicitat de către agenţii de la Poliţia Rutieră să oprească maşina, prin semnalul regulamentar, pe Calea Zarandului. Însă acesta nu a dorit să oprească, motiv pentru care echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului care avea numere de Anglia, cu semnalele acustice şi luminoase pornite.

“Într-un final, autoturismul a fost blocat pe B-dul 22 Decembrie, iar în încercarea de a se sustrage controlului Poliţiei Rutiere, şoferul autoturismului respectiv a avariat alte cinci maşini parcate pe un bulevard din municipiul Deva. Din fericire, incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, nimeni nu a fost rănit în urma impactului. Doi pasageri au fost prinşi şi încătuşaţi încât încercau să fugă de către poliţiştii rutieri, cu sprijinul poliţiştilor de la Biroul de Ordine Publică, iar conducătorul auto a reuşit să fugă, fiind identificat şi căutat în prezent pentru a fi tras la răspundere. Din verificări, autoturismul este înmatriculat, iar şoferul avea permis de conducere”, a afirmat Bogdan Niţu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, şoferul, precum şi cei doi pasageri sunt tineri.

După ce maşina a fost blocată în trafic, şoferul a reuşit să fugă printre blocuri, iar mai mulţi poliţişti au plecat în urmărirea lui, dar nu l-au prins.

“Mai multe echipaje de Poliţie rutieră şi ordine publică au fost mobilizate la locul intervenţiei, în sprijin pentru echipajul iniţial care a efectuat urmărirea. Nu a fost folosit armamentul, doar verbal au fost somaţi, conform procedurilor legale, întrucât era clar că intenţionau să fugă. De altfel, conducătorul auto a fugit printre blocuri, a fost urmărit de poliţişti, şi pe jos şi cu maşina, dar n-a fost prins. Cei doi pasageri au fost încătuşaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru a fi interograţi cu privire la situaţia respectivă”, a declarat Bogdan Niţu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici