Urşii din Harghita dau târcoale zonelor locuite. Jandarmii au fost apelaţi

Jandarmii din Harghita au avut în weekend cinci intervenţii în urma unor apeluri care semnalau prezenţa unor urşi în zone locuinte.

502 afișări
Imaginea articolului Urşii din Harghita dau târcoale zonelor locuite. Jandarmii au fost apelaţi

Urşii din Harghita dau târcoale zonelor locuite. Jandarmii au fost apelaţi

Potrivit jandarmilor din Harghita, primul apel a fost făcut din municipiul Odorheiu Secuiesc, vineri, la ora 20.20, când un bărbat a semnalat prezenţa unui urs la un saivan de oi din apropierea municipiului. Din cele relatate de către apelant, acesta a revenit după ce cu o seară înainte i-ar fi provocat pagube materiale. Au fost direcţionate pentru a interveni două patrule de ordine publică, formate din poliţist şi jandarm, acestea reuşind ca împreună cu paznicul de vânătoare să alunge ursul.

Sâmbătă au fost primite 3 apeluri la 112. Astfel, a fost semnalată prezenţa unui urs în apropiere de Odorheiu Secuiesc- Băile Szejke, acelaşi bărbat sunând la două ore diferite, respectiv 20.12 şi 22.20. Dacă în primul caz semnalat patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist, nu a observat animalul sălbatic, în cel de-al doilea caz a fost nevoie de intervenţia acesteia pentru alungarea animalului sălbatic înspre zona împădurită.

Cel de-al treilea apel a fost făcut de un bărbat la ora 23.35, din comuna Sărmaş, acesta semnalând prezenţa unui urs în grădina proprie, care i-ar fi provocat pagube materiale. Nu a fost nevoie de intervenţia jandarmilor, animalul sălbatic părăsind singur zona unde fusese semnalat.

Ultimul apel a fost făcut duminică, la ora 20.40, din Şoimuşu Mic, comuna Săcel. La sosirea jandarmilor, ursul părăsise zona.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 7 apeluri, cu 2 mai mult faţă de anul trecut, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jandarmi,
urşi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici