Vaccinarea contra gripei de sezon începe la sfârşitul lui octombrie

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul lunii octombrie, urmând să fie utilizate 1,3 milioane de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a vârstnicilor, a copiilor, a bolnavilor cronic şi a personalului medical.

40 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea contra gripei de sezon începe la sfârşitul lui octombrie

Vaccinarea contra gripei de sezon începe la sfârşitul lui octombrie (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon, informează, joi, Ministerul Sănătăţii.

"În 2010, Ministerul Sănătăţii are în plan utilizarea unui număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire", potrivit sursei citate.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici