Vaccinul anti-coronavirus, în linie dreaptă. Cea mai puternică ţară din lume anunţă că a fost testat cu brio pe animale

  • Vaccinul dezvoltat de cercetătorii americani va fi testat pe voluntari
  • Cercetătorii britanici susţin că au obţinut rezultate foarte bune în cazul şoarecilor
  • Deşi studiile sunt avansate, nu se poate aproxima când va fi lansat vaccinul
31858 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti-coronavirus, în linie dreaptă. Cea mai puternică ţară din lume anunţă că a fost testat cu brio pe animale

Vaccinul anti-coronavirus, în linie dreaptă. Cea mai puternică ţară din lume anunţă că a fost testat cu brio pe animale. Sursă: Profimedia

Vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă cercetătorii americani a trecut deja cu bine testele făcute în laborator pe animale, iar în curând va fi folosit şi în cazul oamenilor, scrie Dailymail.com.

Oamenii de ştiinţă recrutează în prezent voluntari dispuşi să ia parte la acest studiu.

La rândul lor, cercetătorii britanici au anunţat că ar putea începe testarea vaccinului pe oameni, după ce studiul efectuat asupra şoarecilor a condus la rezultate bune.

PaulMcKay, cercetător şef la Colegiul Imperial din Londra a declarat: „Am obţinut rezultate bune la o lună ce au fost demarate testele pe şoareci, care au demostrat că vaccinul reacţionează extrem de bine”.

În prezent, britanicii colaborează cu cercetătorii francezi care derulează teste pe maimuţe.

Deşi echipele de cercetare sunt mobilizate la maximum, medicii nu pot aproxima când anume va fi lansat vaccinul.

În prezent, COVID-19, din cauza căruia au murit peste 5.000 de persoane la nivel global, nu poate fi vindecat sau prevenit.

Cercetătorii americani implicaţi în elaborarea vaccinului au declarat că estimările potrivit cărora acesta va fi gata în termen de un an sunt strict „aspiraţionale”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici